Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Kā top Latvijā lielākais virtuālais koris

Gatavošanās XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem rit pilnā sparā – jau svētdien, krāšņos tērpos un košiem ziediem rotāti, dalībnieki Svētkus atklās ar gājienu. Taču šajos Latvijas simtgades Dziesmu un Deju svētkos pieredzēsim vēl ko nebijušu – tradīcijām un mūsdienīgumam savienojoties, sadziedāšanās naktī uz vietas esošajiem dziedātājiem Mežaparka lielajā estrādē pievienosies vēl vairāki simti dalībnieku – virtuālais koris. Kā notiek gatavošanās virtuālā kora uznācienam, uzzini video.

Šobrīd notiek sagatavošanās darbi, lai ikvienam balss spēles DzieDot lietotājam, neatkarīgi no vecuma, dzīvesvietas un balss tembra, virtuālā kora sastāvā būtu iespēja pievienoties lielajam Dziesmu svētku kopkorim. Mākslinieces Katrīnas Neiburgas vadībā tiek izstrādāts virtuālā kora uznāciens – iesūtītie video tiks projicēti uz pieciem lielizmēra ekrāniem, lai Sadziedāšanās naktī dziesmas Tumša nakte, zaļa zāle atskaņošanas laikā dziedātājiem estrādē uz ekrāniem ierakstā pievienotos simtiem latviski dziedošo no visas pasaules.

Lai vēl šogad nokļūtu uz Dziesmu svētku lielās skatuves un piedalītos Latvijā pirmā virtuālā kora tapšanā, ikviens aicināts līdz 29. jūnijam pievienot savu tautasdziesmas Tumša nakte, zaļa zāle dziedājumu, izmantojot balss spēli DzieDot. Lai to izdarītu, savā viedtālrunī nepieciešams lejupielādēt balss spēli un, kad dziesma apgūta, jānofilmē sevi kā parādīts spēles paraugā. Dziesmas beigās parādīsies iespēja video materiālu nosūtīt iekļaušanai virtuālā kora sastāvā. Jāatceras, ka katrā video fragmentā jābūt redzamam tikai vienam dziedātājam.

Balss spēle Swedbank vadībā izstrādāta tieši par godu XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Tā jebkuram spēlētājam palīdz attīstīt dziedātprasmi un pārliecību par sevi kā dziedātāju, mācoties latviešu tautasdziesmas. Prasmēm nostiprinoties, var ne tikai apgūt mīlētākās latviešu tautasdziesmas, bet nokļūt pat uz lielās Mežaparka estrādes Latvijā lielākā virtuālā kora sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko