Sastāvdaļas: 10 ābolu, 3 saujas brūkleņu, 100 g sviesta, 10 ēd. k. cukura, 6 tējk. vaniļas cukura, 8 ēd. k. mannas.
1. Ieziež ar sviestu cepamtrauku un tajā izkārto sagrieztas šķēlītes no 4 āboliem. Virsū ber sauju ogu. Pārkaisa 1/3 mannas, 1/3 vaniļas cukura, 4 ēd. k. cukura un uzrīvē 1/3 sviesta.
2. Nākamajā kārtā liek šķēles no 3 āboliem, sauju ogu, atlikušo mannu, 3 ēd. k. cukura, 2 tējk. vaniļas cukura un atkal 1/3 sviesta.
3. Pēdējā kārtā liek šķēles no 3 āboliem, sauju ogu, atlikušo cukuru, vaniļas cukuru un sviestu. Cep 170°C cepeškrāsnī ~ 1 h.

