Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Galda bietes rudens ēdienos

Trīs receptes tiem, kam garšo galda bietes.

Galda bietes nav tomāti – tām netiek rīkoti svētki un izstādes Dabas muzejā. Vēl trakāk – to garša, ko ēdienu aprakstos raksturo kā zemjainu, arī ne visiem garšo. Tomēr galda bietes ir veselīgas un ēdieniem piešķir skaistu krāsu.

Garšas ziņā galda bietes labi sader ar kazas un fetas tipa sieriem, ar rokforu, ar šokolādi.

Šajā reizē piedāvāju trīs diezgan klasiskas receptes, kā galda bietes ēst ar baudu. 


Biešu salāti ar kazas sieru un valriekstiem

Sastāvdaļas: 2 vidējas vārītas vai ceptas bietes, 100 g kazas siera, sauja valriekstu, sauja rukolas vai spinātu, olīveļļa, balzametiķis, sāls, pipari

1. Bietes nomizo un sagriež šķēlēs vai kubiņos.
2. Uz šķīvja izkārto rukolu, virsū liek bietes.
3. Pievieno sasmalcinātus valriekstus un sadrupinātu sieru.
4. Pārslaka ar olīveļļu, balzamiko, pievieno sāli un piparus.


Krēmīgā biešu zupa

Sastāvdaļas: 3–4 vārītas bietes, 1 sīpols, 1 burkāns, 1 kartupelis, 1 litrs dārzeņu buljona, 200 ml saldā krējuma (vai kokosriekstu piena, ja gribas vegānu zupu), sāls, pipari, timiāns

1. Katlā apcep sīpolu, burkānu un kartupeli.
2. Pievieno sagrieztas bietes un pārlej ar buljonu. Vāra ~ 20 min.
3. Sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
4. Iemaisa saldo krējumu, pievieno sāli, piparus, timiānu.
5. Pasniedz ar grauzdiņiem, zaļumiem, bezpiedevu jogurtu vai krējumu.


Šokolādes un biešu kūka

Sastāvdaļas: 2 vidējas vārītas bietes (sasmalcinātas biezenī), 200 g tumšās šokolādes, 150 g sviesta, 3 olas, 150 g cukura, 100 g miltu, 1 tējk. cepamā pulvera

1. Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu.
2. Olas saputo ar cukuru, iemaisa biešu biezeni.
3. Pievieno izkausēto šokolādi un miltus ar cepamo pulveri.
4. Liek ietaukotā formā, cep 180 °C ~ 35–40 minūtes.
5. Pasniedz ar krējuma vai ogu mērci.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Garšvielas, kas uzbur īsto Ziemassvētku brīnumu

Kanēlis, krustnagliņas, ingvers, safrāns, kardamons, muskatrieksts, vaniļas cukurs, ir populārākās garšvielas, kas spēj radīt Ziemassvētku garšu un īpašo smaržu. Tām papildinot gan ikdienišķus, gan...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko