Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LMT iegūst 5G frekvences

Pirmdien Latvijas Mobilais Telefons (LMT) ieguvis divas 5G frekvenču joslas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) rīkotajā izsolē. Tas ļaus LMT turpināt 5G attīstību, un kopā ar tīkla tehnoloģiju ražotāju Nokia būt starp pirmajiem pasaulē 5G ieviešanā, portālu Diena.lv informēja LMT.

"Šīs ir bāzes frekvenču joslas, kas ir pirmās uz kurām šobrīd tehnikas ražotāji izstrādā aparatūru 5G tīkla izmantošanai. Tiklīdz tehnoloģijas šajās frekvenču joslās būs gatavas, LMT kā viens no pirmajiem operatoriem ieviesīs tās savā tīklā, lai klienti varētu izmantot pašas jaunākās sakaru iespējas un attīstīt konkurētspēju eksporta tirgos," pauda LMT viceprezidents Gunārs Danbergs.

LMT kopā ar pasaulē pazīstamo Latvijas bezvadu iekārtu un rūteru ražotāju Mikrotik šogad jau uzsāka sadarbību 5G tehnoloģijām pielāgotu iekārtu izstrādei, izveidojot pirmo bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojumu ar ātrumu 10 gigabiti sekundē (Gbps). Savukārt gada sākumā kopīgu darbu 5G ieviešanā LMT vienojās ar Rīgas Tehnisko universitāti un telekomunikāciju infrastruktūras ražotāju Nokia. Tika uzstādītas arī pirmās ar 5G tehnoloģiju savietojamās bāzes stacijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko