Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

9. klašu konkursu Kas notiek? kanāla 360TV tiešraidē vadīs grupa OLAS

Laikraksta Diena rīkoto mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursu Kas notiek? 9. klašu skolēniem šogad vadīs grupas OLAS mūziķi Arvis Reiks un Žanis Pavlovskis. Konkurss tiešraidē tiks pārraidīts 23. oktobrī plkst. 9.00 visās Lattelecom televīzijas platformās, kanālā 360TV, kā arī bez maksas Lattelecom interneta televīzijā Lattelecom.tv.

Aizvadītā gada laikā tieši grupa OLAS ir ievērojami sasniegusi Latvijas jauniešu auditorijas uzmanību, radot hitus, kurus ir vēlme klausīties grupas koncertos un ne tikai – visā Latvijā. Lai gan grupas daiļrades pamatā ir viegli ironiska humora deva, radītās dziesmas tādējādi spējušas pievērst jauniešu uzmanību tādiem būtiskiem notikumiem kā, piemēram, Valsts prezidenta vēlēšanas un latviešu hokejista Zemgus Girgensona panākumi ārpus valsts.

Žanis Pavlovskis 2010. gadā, būdams Ķemeru vidusskolas 9. klases skolnieks, pats ir piedalījies konkursā Kas notiek?: «Toreiz būtu bijis grūti noticēt, ka tikai piecus gadus vēlāk konkurss jau notiks pavisam citā – interaktīvas tiešraides – veidā  un man tiks dota iespēja būt otrpus ekrānam, zinot konkursa jautājumus pirmajam. Ceru, ka mana skola konkursā piedalīsies arī šogad!»

Savukārt Arvis Reiks novēl 23. oktobra rītā noteikti ieslēgt televizoru vai datoru arī ikvienam, kurš konkursā nepiedalīsies kā 9. klašu skolēns: «Tas viennozīmīgi būs vēl nebijis piektdienas rīts, jo olas kādam būs gan brokastīs, gan televizora ekrānā vienlaicīgi, bet, ja nopietni, tad ticu, ka jautājumu «Kas notiek?» pēc konkursa tiešraides daudzi skatītāji pajautās paši sev, jo tā jautājumi šogad ir īpaši interesanti, es pat teiktu – sarežģīti. Varbūt nāksies aizdomāties par to, cik ļoti pievēršam uzmanību ikdienā notiekošā detaļām.»

Šobrīd dalībai konkursā Kas notiek? pieteiktas 278 klases. Pieteikšanās norit vēl līdz 16. oktobrim (ieskaitot), aizpildot anketu portāla Diena.lv sadaļā www.diena.lv/kas-notiek

Kopš pirmās konkursa norises 1999. gadā, tajā ir piedalījušies vairāk nekā 370 000 Latvijas skolu devīto klašu skolēnu. Konkursā tiks noteiktas piecas zinošākās klases un pieci individuālie uzvarētāji – pa vienam no Latgales, Kurzemes, Rīgas, Vidzemes  un Zemgales. Tā mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē, kas atspoguļoti plašsaziņas līdzekļos. 

Laikraksta Diena konkurss Kas notiek? 2015. gadā notiek sadarbībā ar Lattelecom. Par konkursu informē – portāls draugiem.lv un radio internetā SPIN FM. Aktīvākās un zinošākās 9. klases iepriecinās arī Pludmales sporta centrs Brazīlija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi