Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas mākslas forumu ieskandinās ar dejas izrādi Labrys

Gaidot sesto mūsdienu mākslas festivālu Liepājas mākslas forums, sestdien, 25. jūlijā, plkst. 15 skvērā pie koncertzāles Lielais dzintars norisināsies foruma ieskandināšanas pasākums. Tā būs īpaša – iekļaujoša dejas izrāde Labrys, kurā skatītāji kopā ar izrādes veidotājiem – Krišjāni Santu un Ievu Gaurilčikaiti-Sants – vienlaikus būs gan vērotāji, gan arī radītāji, informēja foruma rīkotāji.

Labrys ir iekļaujoša dejas izrāde, kuru tās ģeometriskā stāvokļa un laika ritējuma dēļ var salīdzināt ar labirintu: izpildītāji kustas apkārt sēdošiem skatītājiem, kuriem ir iespēja griezties ap savu asi, līdz ar to visi minētie piedalās gan horeogrāfijas vērošanā, gan tās radīšanā. Labrys kustību trajektorijas un skaņa atgādina vienlaikus telpā topošu un gaistošu dzīvu rakstu. Turpinot savu radošo rokrakstu, arī izrādē Labrys dejas māksliniece Ieva Gaurilčikaite-Sants un horeogrāfs Krišjānis Sants mēģina atrast veidus, kā rosināt mākslas darbu piedzīvot no tā iekšienes, bet komponists Jēkabs Nīmanis kopā ar programmētāju Pāvilu Jurjānu izveidojuši skaņas sienu šim labirintam-dejas skatuvei.

Skatuves dueta IevaKrish radošā prakse raksturojama kā laikmetīgās dejas un scenogrāfijas hibrīdforma – abus interesē telpas un kustības komunikācija ar skatītāju, un katru reizi tās pētījumi manifestējas neparastu mediju un formu izmantojumā.

Krišjānis Sants ir studējis horeogrāfiju Latvijas Kultūras akadēmijā (2011) un Beļģijas skolā P.A.R.T.S. (2014), savukārt Ieva Gaurilčikaite-Sants savu profesionālo izglītību dejā ir guvusi Skotijā SSCD (2015) un Izraēlā (2016). Kopš 2016. gada abi mākslinieki dzīvo Latvijā un ar nosaukumu IevaKrish aktīvi rada jaunus kopdarbus: Gotca (2017), Uzdzist (2018), Labrys, Tuvumā tukšums (2017.-2019). 2018. gadā abi pabeidza scenogrāfijas nodaļas maģistra studijas Latvijas Mākslas akadēmijā.

Izrādes koncepciju, horeogrāfiju un scenogrāfiju veidojuši Krišjānis Sants un Ieva Gaurilčikaite-Sants, skaņu un programmēšanas darbu veikuši Jēkabs Nīmanis un Pāvils Jurjāns, scenogrāfiju konstruējuši Lauris Puriņš un Aleksandrs Ļubinskis, izrādi producē Ieva Ozoliņa, Horeogrāfu Asociācija.

Dejas izrāde ilgs aptuveni vienu stundu un notiks no plkst. 15 līdz 16. Apmeklētāji aicināti ierasties jau no plkst. 14, jo skvērā iepretī koncertzālei pasākuma apmeklētājus sagaida pārsteigumi no organizatoriem, tiks atklāts foto rāmis – stopkadrs –  un piedāvāta iespēja iegādāties biļetes uz septembrī gaidāmajiem Liepājas Mākslas foruma notikumiem par īpašu cenu. Sliktu laikapstākļu gadījumā pasākums notiks koncertzāles Lielais dzintars 1. stāva mākslas telpā Civita Nova.

Dejas labirints pieejams bez ieejas maksas, iepriekš reģistrējot dalību un vēlamo vietu skaitu vietnē: ej.uz/labrys

Liepājas mākslas forums šogad no 25. līdz 27. septembrim piedāvās 10 dažādus notikumus, starp kuriem ir arī četri bezmaksas pasākumi. 

Biļetes uz maksas pasākumiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja