Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ĢIT būs skatāma dejas izrāde no Igaunijas Dream dancers: The Process Of Unclenching A Fist

12. oktobrī plkst. 19 un 13. oktobrī plkst. 15 Ģertrūdes ielas teātrī tiks rādīta dejas viesizrāde no Igaunijas - Dream dancers: The Process Of Unclenching A Fist, informēja teātra pārstāvji.

Sapņu dejotājas Kristīna Taula, Joanna Kalma, Rūta Ronja Pakalne un Madli Pavesa sanāca kopā Tantsu RUUM (Igaunijas Dejas aģentūras) rezidenču programmas ietvaros. Kopīgas dejošanas un sapņošanas rezultātā tapis The Process Of Unclenching A Fist. Iestudējums aizsākās no vēlmes dot dejai iespēju kļūt par realitāti, neatkarīgi no vārdu trūkuma, ideju miglainības vai skaidra pamatojuma trūkuma. Izrādi var uzskatīt par nepārtrauktas prakses apmaiņas rezultātu starp četrām dejas māksliniecēm, kuras cenšas atspoguļot mūsdienu cilvēka stāvokli, cerībā, ka ķermenis spēj atklāt vairāk nekā tikai par pašām.

Dejas izrāde Dream dancers: The Process Of Unclenching A Fist (Sapņu dejotājas: dūres atbrīvošanas process) apšauba izveidotās realitātes būtību un lietderību. Kā indivīds attiecas pret lielākām struktūrām un kopums — pret vienu? Cik deja ir neatkarīga vai atkarīga no mums pašiem un pasaules apkārt? Par kādu deju mēs sapņojam un kāpēc? Sekojot saldām skaņām un piezemējošiem mūzikas ritmiem, mēs nonākam nepārtraukti mainīgā, nekārtīgā, iztukšojošā un piepildošā telpā — laikmetīgās dejas siltumnīcā, kur sapņi var dīgt, materializēties un izšķīst. Ko stāsta duets, kurā notiek knapa saskaršanās? Kā mēs varam novērot neredzamo deju? Ļaujot domai būt neskaidrai un nonākt ilūziju spēļu laukumā, mēs sevi atrodam iespēju zemē, kur deju var redzēt un dzirdēt tādu, kāda tā ir. Vietā, kur ķermeņi rada ainavas vārdiem neizskaidrojamu, degošu vēlmju realizēšanai. Dejas grīda ir brīva maigai līdzāspastāvēšanai un dedzīgai sevis novērošanai.

Horeogrāfes un izpildītājas: Christin Taul, Joanna Kalm, Rūta Pakalne, Madli Paves; kustību režisors: Leif Firnhaber; DJ/skaņas dizains: Triin Niinemets; scenogrāfe: Adele Robam; gaismu dizains: Karolin Tamm; līdzproducents: Estonian Dance Agency. Izrādes ilgums 90 min.

Biļetes pieejamas ĢIT biļešu sistēmā: https://biletes.git.lv/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja