Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pasniegs pirmās Dejas balvas

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī šodien plkst.19 pirmo reizi norisināsies Dejas balvas svinīgā pasniegšanas ceremonija, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā.

Katras kategorijas laureāts kopā ar Gintas Grūbes veidotu skulptūru un piespraudi saņems arī naudas balvu 1000 eiro apmērā, savukārt balvas par mūža ieguldījumu laureātam, vairākkārtējam deju svētku virsvadītājam Uldim Šteinam tiks piešķirta naudas balva 1500 eiro apmērā.

Kategorijā Klasiskās dejas iestudējums vai notikums nominēts horeogrāfa Aivara Leimaņa baleta iestudējums Antonija #Silmači, Helēnas Tangijevas-Birznieces un Leimaņa balets Pie zilās Donavas, Pola Čalmera balets Trīs musketieri, kurus producējis Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB), kā arī Milanas Komarovas balets Karmena, ko producējis Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Tāpat Čalmers, Komarova un Leimanis izvirzīti nominācijai kategorijā Klasiskās dejas horeogrāfe/s.

Klasiskās dejas dejotājas kategorijā nominēta Jūlija Brauere, Annija Kopštāle, Jolanta Lubēja un Alise Prudāne, savukārt kategorijā "Klasiskās dejas dejotājs" - Kārlis Cīrulis, Aleksandrs Osadčijs, Viktors Seiko un Artūrs Sokolovs.

Nominācijai kategorijā Laikmetīgās dejas iestudējums vai notikums izvirzīta horeogrāfes Kristīnes Brīniņas izrāde 24h miega, Sintijas Siliņas izrāde Bedre, Rūtas Pūces un Annas Novikovas Divotne, Agates Bankavas un Andra Kačanovska Future Freak, kā arī Alises Madaras Bokalderes Manu acu tulkojums.

Brīniņa, Bankava, Bokaldere, kā arī Lilija Lipora kopā ar Gunti Spridzānu un Rūta Pūce kopā ar Novikovu cīnīsies par Dejas balvu kategorijā Laikmetīgās dejas horeogrāfe/s.

Laikmetīgās dejas dejotāja/s apbalvojumam nominēti Agnese Bordjukova par sniegumu izrādē Rokzvaigzne, Ivars Broničs par sniegumu izrādēs Memor un Fafabulala, Jana Jacuka par dejošanu izrādēs Y, Manu acu tulkojums un Bedre, Elīna Lutce par uzstāšanos izrādēs Pārtapšanas telpas, Visas manas vājības ir tavas lūpas un Abas malas, kā arī Novikova par sniegumu izrādēs Divotne, Slikta un Visas manas vājības ir tavas lūpas.

Skatuviskās tautas dejas uzveduma vai notikuma kategorijā izvirzīta horeogrāfa Jāņa Purviņa izrāde Kal mani no jauna, Jāņa Ērgļa un Purviņa lieluzvedums Māras zeme, horeogrāfa Jura Goguļa izrāde Vēja stāsts, kā arī Agra Daņiļeviča, Dagmāras Bārbales un Ginta Baumaņa lieluzvedums Vēstījums rakstos.

Balvai par darbu skatuviskās tautas dejas horeogrāfijā izvirzīti Bārbale, Ērglis, Gogulis un Purviņš, savukārt mūsdienu dejas horeogrāfu kategorijā cīnīsies Annaika Andersone kopā ar Sintiju Siliņu un Modri Opeltu par izrādi Gorodki, Liene Grava kopā ar Dmitriju Gaitjukeviču un Agnesi Vanagu par izrādi Kvēldiegs, Irina Sveļjeva par izrādi Vipolīno un Spridzāns par Karmenu.

Par aizvadītā gada mūsdienu dejas uzvedumu vai notikumu balvai nominēta izrādes Čipolīno, Gorodoki un Kvēldiegs, kā arī horeogrāfu Ilze Zīriņas, Katrīnes Martinsones-Škaperes, Kristīnas Tumakovas, Edmunda Veizāna, Emanuēla Zvaigznītes un Danielas Bazoļčukas koncertuzvedums Pareizs ir nepareizais.

Pieci nominanti arī izvirzīti kategorijā par ieguldījumu dejas mākslā - Olga Žitluhina par māksliniecisko, pedagoģisko un organizatorisko darbu Latvijā un starptautiskā līmenī, Rita Spalva par monogrāfiju Dejas kompozīcija un recenzijām par skatuvisko tautas deju, Gunta Bāliņa par monogrāfiju Latvijas baleta un dejas enciklopēdija un publikācijām, Veizāns par mūsdienu dejas veidošanu, pedagoģisko un organizatorisko darbu, kā arī Inta Balode par dejas pētniecību un dejas vides veidošanu Latvijas reģionos.

Savukārt balvai par pārsteigumu dejas mākslā izvirzīts deju lieluzvedums Abas malas, opera Karmena un koncertuzvedums Kurzemes gredzens.

Dejas balvu organizē Latvijas Dejas informācijas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja