Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pastaigas pa neparasto Rīgu

Apgāds Zvaigzne ABC kopā ar žurnālisti Unu Griškeviču un fotogrāfiem Kasparu Gardu un Mārtiņu Otto izdevis grāmatu Pastaigas pa neparasto Rīgu, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa.

Grāmatas autori aicina lasītājus iedvesmojošā pastaigā un iepazīstina ar ievērojamiem Rīgas objektiem no neparastāka skatpunkta. Aprakstos atklājas gan senas pilsētas leģendas un neparasti notikumi ievērojamu cilvēku dzīvē, gan pavisam mūsdienīgi, bet pārsteidzoši Rīgas noslēpumi. Izrādās, Kongresu namā bijis īpašs Vosa gaitenis, ievērojams latviešu dzejnieks savas vēstules parakstījis kā Pārdaugavas pilskungs, Nacionālā teātra pirmā balkona garderobē joprojām kalpo pakaramie kopš teātra ēkas atklāšanas 1902. gadā, bet Rīgas Doma kristāmtrauks ir vecāks par pašu baznīcas ēku...

Grāmatas autore Una Griškeviča atklāj: "Laikā, kad Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, kultūras portālā Rīga 2014, kur strādājām kopā ar lieliskajiem fotogrāfiem Kasparu Gardu un Mārtiņu Otto, parādījās rubrika Pastaigas Rīgā. Tai īpaši veidojām aprakstus par dažnedažādiem Rīgas objektiem – Latvijas Nacionālo operu, Kerkoviusa namu, Rīgas Latviešu biedrību un citiem, kas vairāk vai mazāk bija saistīti ar kultūras galvaspilsētas programmas pasākumiem. Rakstot ne reizi vien secināju: viena lieta ir izlasīt informāciju Google vai Vikipēdijā, bet pavisam kas cits – ēku, parku vai baznīcu izstaigāt kopā ar cilvēku, kurš šīs vietas vēsturi un interesantos faktus pārzina. Tā arī tapa šie četrpadsmit stāsti, kas vispirms bija lasāmi kultūras portālā, bet tagad apkopoti grāmatā. Ceru, ka šis krāšņais izdevums liks aizdomāties par to, cik daudz neparastu un aizraujošu pastaigu piedāvā mūsu Rīga."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja