Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdota Andras Manfeldes pasaka Kaķis mākoņos

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā daudzpusīgās latviešu rakstnieces, dzejnieces un mākslinieces Andras Manfeldes Dubultu pasaku bērniem un vecākiem Kaķis mākoņos, informēja izdevniecības pārstāvji.

Deviņgadīgā Elza kopā ar vecākiem dzīvo Dubultos starp upi un jūru pie nīgrās Lū tantes, kuru nedrīkst uztraukt un kura ir par vecu, lai ar meiteni dotos pastaigās vai pavadītu laiku pie jūras. Tāpēc Elzai dienu no dienas jānīkst pagalmā. Kādu dienu Elzu apciemo ne vien runājošs, bet arī lidojošs kaķis vārdā Kaķis, kas garlaicības mākto meiteni aiznes uz pavisam dīvainu pasauli.

"Es visu norakstu no dzīves un ainavas. Gan jūru, gan upi, gan dzīvības kokus. Gan kaijas spalgo brēcienu, gan vilciena signālu un siltuma torņa tumšos dūmus, kas ir tieši tādā pašā krāsā kā mākoņi virs namiem.

Dubultu pasaka ir īpaša ar to, ka veidota no divām daļām – dokumentāla stāsta par kādu ņaudošu miskastnieku un "īstās" – fantāzijas pasakas, ko iedvesmojusi Dubultu ainava un notikumi. Pasaka māca dzīvi un dzīve pasaku. Turpinu cerēt, ka mans darbs būs iedvesmas avots citiem pieaugušajiem un bērniem. Un taps pasakas par Majoriem un Kauguriem, par ainavu aiz loga un brīnumiem, kuri ikdienā ar mums spēlē paslēpes" -  tā Andra Manfelde par savu jauno grāmatu.

"Pārsteidzošs un ievelkošs stāsts. Andras Manfeldes uzburtā pasaka par Elzu rada sajūtu, ka lasi fantāzijas žanra grāmatu bērniem.  Elzas tēls izveidots tik īsts un jutīgs, ka rada patiesu prieku un sniedz iespēju iejusties Elzas pārdzīvojumos un priekos.  Autorei izdevies atainot patiesas bērna emocijas, kas stāstā nomainīja cita citu, tāpat kā tas notiek dzīvē. Izbaudīju mazās Elzas un Kaķa piedzīvojumu, kas mani aizveda interesantā ceļojumā," par grāmatu raksta blogere Zane Berce.

Andra Manfelde ir vairāku Latvijas literatūras godalgu laureāte, tai skaitā, 2005. gada Ojāra Vācieša prēmijas ieguvēja un 2018. gada Literatūras gada balvas kā labākā bērnu grāmatu autore. Līdz šim ir sarakstījusi vairāk nekā desmit dažādu žanru grāmatas: romānus, stāstus, dzeju, prozu un bērnu grāmatas. Viens no ievērojamākajiem Andras Manfeldes darbiem ir viņas debijas romāns Adata.

Grāmata Kaķis mākoņos ir publicēta pilsētu sērijā, kurā līdz šim jau ir iznākusi pasaka par Ventspili Vēja Vīrs un mēs un pasaka par Kuldīgu Ceriņslotas zīmējumi.

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja