Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izdota Teda Hjūza dzejas izlase Vārnas dzīve un dziesmas

Neputna melnajā modernās dzejas sērijā iznāk Arvja Vigula sastādīta un atdzejota Teda Hjūza dzejas izlase _Vārnas dzīve un dziesmas. Sastādītājs, atdzejotājs un priekšvārda autors Arvis Viguls. Redaktors Kārlis Vērdiņš. Sērijas dizains: Andris Breže.

Turpinot modernās dzejas melno sēriju, izdevniecība Neputns izdod Teda Hjūza dzejoļu izlasi Vārnas dzīve un dziesmas Arvja Vigula sastādījumā un atdzejojumā. 

Četrdesmit gadu ilgās literārās karjeras laikā Teds Hjūzs (1930–1998) bija ievērojama figūra britu rakstniecības ainavā, un tāds viņš ir joprojām. Viņš bija pretrunīga personība ar plašu atstāto mantojumu, kas tāpat kā viņa privātā dzīve raisījis ne mazums pretrunīgu vērtējumu, tomēr būtu grūti noliegt, ka Hjūzu apvij britu "dižā dzejnieka", klasiķa aura. Iespējams, viņu varētu saukt par "pēdējo dižo dzejnieku" britu literatūrā. Zīmīgi, ka Hjūzs bija pēdējais Anglijas Dzejnieks laureāts, kuram šo titulu piešķīra uz mūžu, nevis ierobežotu laiku, kā tas notiek tagad.

Atdzejotājs Arvis Viguls grāmatas ievadā raksta: "Hjūzs uzskatīja – un ar savu daiļradi to arī pierādīja –, ka dzeja atklāj autora iekšējo būtību, lai arī kā dzejnieks tam pretotos. Intervijā žurnālam The Paris Review viņš sacījis: "Kad tu apsēdies ar pildspalvu rokā, katrs tavas dzīves gads ir tieši līdzās, saslēgts komunikācijā starp tavām smadzenēm un rakstošo roku…" Visas Hjūza personības šķautnes atspoguļojas viņa dzejā – rakstnieks, dēls, vīrs, mīļākais, tēvs, kaislīgs makšķernieks, lopkopis, dabas aizstāvis, Dzejnieks laureāts, karaļnama draugs, atdzejotājs, pasaules dzejas popularizētājs, bet arī mistiķis, kurš ticēja astroloģijai un pārdabiskajiem spēkiem, bet okeāna otrā pusē viņš ieguva briesmoņa, ļaunā vīra, "viņas (Silvijas Plātas) vīra" seju."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja