Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Izdots Rūtas Mežavilkas romāns Dzimuši Latvijai

Šogad jau izdotajām mecenāta Raimonda Gerkena un Latvijas Rakstnieku savienības 2011. gada latviešu oriģinālo romānu konkursa laureātu grāmatām – Ingas Žoludes romānam Sarkanie Bērni un Kristīnes Ulbergas romānam Zaļā Vārna - pievienojas arī Rūtas Mežavilkas romāns Dzimuši Latvijai, informē apgāds Dienas Grāmata.

Par romānu stāsta Guntis Berelis: "Rūtas Mežavilkas romāna _Dzimuši Latvijai _galvenā varone Anna, mūsdienīga un dzīvē it kā veiksmīga sieviete, nejaušu apstākļu sakritības dēļ nonāk tādā kā "laika bedrē", un viņas atmiņā atdzīvojas tīņa gadu pieredzējumi astoņdesmito gadu nogalē: neviens vēl nezina, ka sociālisms jau pagalam, jo tā idejas vismaz lozungos un deklarācijās joprojām dzīvas, arī reālisms kā jau sociālismā — ar visām smakām, pelēcību un klapēm uz acīm, ar Brežņeva nāvi, pirmajiem pagrīdes videoseansiem, Pirmā maija demonstrāciju, Planetārija kafejnīcu Dieva Auss, ielām, kas nodēvētas Stučkas un Ļeņina vārdā. Taču jaunļauži spļauj virsū sociālismam, viņiem ir svarīgāka nodarbe — iepazīt dzīvi, bohēmu un pirmo mīlestību. Visas šīs patiesi kolorītās pārmaiņu laika ainiņas saista autores intonācija — lāgiem maigi liriska un nostalģiska, lāgiem krietni skarba, lāgiem mazliet ironiska."Rūta Mežavilka dzimusi 1971. gadā Rīgā. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju un strādā grafiskā dizaina jomā.

Līdz šim klajā laisti trīs autores dzejas grāmatas Vēstules no sālszemes, ikdienas dzīves un dzejas krājums dz., kā arī iestudētas divas lugas - Dzeltens eņģelis sakļautiem spārniem un Stiprs ziemeļrietumu vējš. Vēl rakstniece sadarbībā arī animāciju studiju Rija veidojusi animācijas filmu Vai Rīga jau gatava?.

Romāns Dzimuši Latvijai ir Rūtas Mežavilkas debija prozā.

Grāmatas izdošanā palīdzējuši Raimonds Gerkens, Andris Skrūskops un Latvijas Rakstnieku savienība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja