Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iznāks Arņa Balčus grāmata Scēna par jauniešu subkultūru

14. februārī ar īpašu mūzikas un mākslas programmu klubā Depo tiks atklāta Arņa Balčus grāmata Scēna, kas pievēršas jauniešu alternatīvajai subkultūrai.

Par scēnu sauc jauniešu kopienu, kas izveidojusies ap jaunu alternatīvās mūzikas grupu kā Nikotīņi, Pauls Raimonds, ŠŅK koncertiem Rīgas klubos Depo un Republika, reizēm arī Lastādijā un Ādmiņu 4. Scēna nav tikai mūzika, tā ir kā platforma socializācijai, radošām aktivitātēm, daži to sauc pat par savām mājām. Grāmatas kodolu veido teju divsimt Balčus fotogrāfijas, kas uzņemtas vairāku gadu garumā, kā arī pašu grāmatas varoņu zīmējumi, kopā veidojot krāšņu, spilgtu, neparastu, taču arī tiešu un raupju uzstādījumu par šodienas jauniešiem, kuriem ir grūtības iekļauties sabiedrībā.

“Vājprātīgie militārie konflikti, neizbēgamās klimata izmaiņas, nežēlīgais kapitālisms ir mūsu mantojums jaunajai paaudzei. Vieni ātri kļūst par paklausīgiem sistēmas vergiem, bet citi krīt izmisumā un dažādos veidos projicē bezcerības un nolemtības sajūtu. Vai viņi var izmainīt pasauli vai arī ir jau par vēlu? Šī grāmata ir par jaunajiem cilvēkiem, kurus sistēma vēl nav paspējusi salauzt,” saka grāmatas autors Arnis Balčus.

Pērn ISSP Galerijā bija skatāma Balčus izstāde Scēna, kuru vairums Foto Kvartāla aptaujāto ekspertu atzīmēja kā galveno gada notikumu Latvijas fotogāfijā. Šis projekts ir ne tikai unikāla Latvijas kultūras fenomena liecība, bet arī jēgpilns sociālās iekļaušanas paraugs un precedents fotogrāfijas medija plašajām robežām.

14. februārī klubā Depo (Vaļņu 32) no plkst. 19.30 spēlēs alternatīvās mūzikas grupas DziļiVienalga un Defekts, dzeju lasīts Scēnas jaunieši, ar performanci uzstāsies viens no grāmatas varoņiem un līdzautoriem Metalurga jeb Kristiāns. Šajā vakarā grāmatu varēs iegādāties par zemāku cenu nekā vēlāk grāmatnīcās.

Grāmata ir 240 lpp. bieza cietos vegānās ādas vākos, kā arī 8 lpp. pielikumu ar attēlu parakstiem, izdota vien 400 eksemplāros. Dizanu veidojis daudzu Zelta ābeļu ieguvējs Aleksejs Muraško, grāmatu izdevusi biedrība Kultkom ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja