Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iznākusi Ineses Zanderes un Rūtas Briedes bilžu grāmata Vai grāmatai ir knābis?

Iznākusi Ineses Zanderes un Rūtas Briedes bilžu grāmata Vai grāmatai ir knābis?, kas paredzēta pirmsskolas vecuma lasītājiem, informēja LNB atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.

Grāmata mudina vecākus un bērnus iepazīt bibliotēkas un izpētīt grāmatu pasauli. Kopā ar grāmatas galveno varoni pūčulēnu Elmāru, viņa draugiem un bibliotēkas Pūci mazie lasītāji uzzinās, pa kurām durvīm ieiet grāmatā, vai bildes prot stāstīt, vai grāmatās dzīvo skudras, un, protams, arī to, vai grāmatai ir knābis.

Autore Inese Zandere: "Grāmata ir ne tikai stāsts. Tā ir arī materiāls priekšmets, to var paņemt rokā, izpētīt, kā tā veidota, sajust ar visām maņām, ar to spēlēties, papildināt ar savu iztēli. Lasot jāpāršķir lapa pēc lapas, nesteidzoties jāizjūt laika plūdums, jāiemācās noturēt uzmanību. To visu mēs gribam atklāt un iemācīt bērniem.

Grāmatas ilustratore Rūta Briede: "Grāmata var kļūt par draugu - vēl jo vairāk tāda, kurā var sastapt tik daudz jaunu rotaļbiedru. Aiz dobuma grāmatā varēs satikt pūčulēnu Elmāru un viņa draugus, kuriem ne tikai patīk klausīties stāstus, kas dzīvo grāmatās, bet arī spēlēties ar tām: būvēt, šķirstīt un pieklauvēt."

Grāmatiņas tapšanu iedvesmojusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība. Vai grāmatai ir knābis? tapusi īpaši lasīšanas programmai Grāmatu starts un turpmāk tiks iekļauta mazā lasītāja komplektā. Grāmatu starts ir lasīšanas veicināšanas programma 3–4 gadus jauniem lasītājiem. Tā iepazīstina ar bibliotēkām un grāmatām, mudina lasīt, iedvesmo ģimenes kopā doties aizraujošā piedzīvojumā un atrast lasītprieku. Katrs programmas dalībnieks saņem mazā lasītāja komplektu – krāsainā mugursomiņā atrodama lasāmgrāmatiņa, mīļlietiņa un vecākiem domāta brošūra par lasīšanu. Visi komplekta elementi radīti īpaši šai programmai un atpazīstami ar tās simbolu – zinātkāro pūčulēnu. Tagad Grāmatu startam ir arī sava grāmatiņa. Programmu radījis LNB Bērnu literatūras centrs, to īsteno LNB Atbalsta biedrība un Latvijas bibliotēkas.

LNB Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone: "Ceru, ka Ineses Zanderes aprakstītie pūčulēna Elmāra piedzīvojumi ģimenēs rosinās sarunas par grāmatu tapšanu un ceļu pie lasītājiem, un Rūtas Briedes brīnišķīgās ilustrācijas mudinās pētīt, domāt un dzīvot līdzi stāstam. Latvijas bibliotēkām jau devīto gadu ir iespēja iesaistīties lasīšanas programmā Grāmatu starts. Neatņemama Grāmatu starta sastāvdaļa ir mazā lasītāja komplekts – tas ne tikai apliecina piederību grāmatu draugu pasaulei, bet arī kalpo par mudinājumu mazajiem dalībniekiem lasīt un atgriezties bibliotēkā. Vairāku gadu garumā Grāmatu starta komplekts pilnveidojies, pateicoties māksliniecēm Indrai Sproģei un Rūtai Briedei. Ineses Zanderes un Rūtas Briedes kopīgi veidotais jaunums Vai grāmatai ir knābis? būs vērtīgs un skaists papildinājums mazā lasītajā komplektam."

Vai grāmatai ir knābis? var nopirkt LNB veikalā Draugu telpa, Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāvā vai eveikalā – eveikals.lnb.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja