Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Klajā nācis Kristīnes Ulbergas romāns Zaļā Vārna

Izdevniecības Dienas Grāmata paspārnē klajā laists mecenāta Raimonda Gerkena un Latvijas Rakstnieku savienības 2011. gada oriģinālromānu konkursa laureāts - Kristīnes Ulbergas romāns Zaļā Vārna.Šis ir stāsts par to, cik ļoti tomēr mēs vēlamies, lai mūs saprastu un pieņemtu, un tāpēc izmisīgi pielāgojamies, reizēm pat vairāk, nekā tas būtu vajadzīgs.

Tādā situācijā kādudien attopas arī romāna galvenā varone, atskāršot, ka labi nodrošinātajā mietpilsoniski rāmajā dzīvē šķietami pilnībā ir zaudējusi pašu svarīgāko - pati sevi. Bet par laimi viņai ir Zaļā Vārna, un tieši Zaļā Vārna padara šo sevis meklēšanas un atrašanas stāstu tik aizraujošu un dzīvi apliecinošu.Romāns Zaļā Vārna ir apskaužami dzīvīgs un asprātības caurvīts vēstījums par "nepanesamās esības vieglumu", par indivīda neizbēgamo atbildību pirmo un galvenokārt pašam savas dzīves priekšā."Visi zina, ka zaļās vārnas ir reti sastopami putni. Taču ir arī Zaļā Vārna, vienīgais eksemplārs pasaulē - īpatnējs, lāgiem neganti ironisks un varbūt mazliet ērcinošs, bet kopumā itin labdabīgs radījums. Tiesa, nav viegli viņu ieraudzīt, bet, ja tomēr paveicas, ar prātu grūti pieņemt Zaļās Vārnas esamību, toties, ja izdodas arī tas, dzīve mainās. Vientuļie vairs nav tik vientuļi, skumjie - tik skumji, un arī esamība rādās gaišākos toņos. Kristīnes Ulbergas romāna varonei, spogulī skatoties, paveicas atrast Zaļo Vārnu - un ne tikai atrast, bet arī tuvāk viņu iepazīt," tā Guntis Berelis.

Kristīne Ulberga (1979) plašāku atpazīstamību guva 2008. gadā, kad viņas romāns pusaudžiem Es grāmatas nelasu Jāņa Baltvilka konkursā Baltā vilka grāmata ieguva otro vietu. Līdz šim rakstniece sarakstījusi trīs grāmatas pusaudžiem - Virtuālais eņģelis, Es grāmatas nelasu un Es grāmatas nelasu 2. Romāns Zaļā Vārna ir rakstnieces ceturtais romāns, un tas adresēts, kā rakstniece pati saka, "visiem, kas dzīvē zaudējuši brīvību".

Grāmata tapusi ar Ventspils Starptautiskās rakstnieku mājas atbalstu. Grāmatas izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja