Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vairas Vīķes-Freibergas 75 gadu jubilejai veltīta grāmata

Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā notika grāmatas Scientiae et Patriae. Veltījums akadēmiķei profesorei Vairai Vīķei-Freibergai 75.dzimšanas dienā atvēršanas svētki.

Izdevums pieder mūsdienu Latvijā neierastam, bet Eiropas akadēmiskajā kultūrā labi zināmam žanram, proti, tas ir kolēģu pagodinājums izcilai personībai, parasti cienījamos gados aktīvo darba gaitu noslēgumā, iegūstot "emeritus" profesora statusu.

Veltījuma virsraksts Scientiae et Patriae (Zinātnei un tēvzemei) ir kā atgādinājums, ka ar savu dzīvi un darbu viņa ir ierakstījusi ne tikai vienu no visspilgtākajām lappusēm Latvijas politikā, bet arī augstākajā izglītībā un zinātnē.

Grāmata ir strukturēta trīs daļās - personība, zinātne, valsts; latviskā identitāte un kultūru komunikācija; Vairas Vīķes-Freibergas personība atmiņu gaismā. Grāmatas saturu veido zinātniski raksti par jubilārei tuvām izpētes un refleksijas jomām, kā arī brīvas formas personiska rakstura apceres un atceres par kopā piedzīvoto un paveikto.

Izdevuma publikāciju autori ir akadēmiķis Jānis Stradiņš, Ojārs Spārītis , Andrievs Ezergailis, Petro Umberto Dini, Maija Kūle, Ina Druviete, Janīna Kursīte, Andrejs Veisbergs, Valdis Muktupāvels, Fjodors Fjodorovs, Ausma Cimdiņa un citi. Kopumā grāmatā atrodams 31 zinātnieka no Latvijas un ārzemēm vērtējums. Vairums rakstu ir latviešu valodā, bet ir arī darbi angļu, franču, vācu un krievu valodā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja