Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Evijas Dāboliņas tērpu izstāde Ierakstīts latvietībā

Skatāma latviešu dizaineres un tērpu mākslinieces Evijas Dāboliņas izstāde lerakstīts latvietībā, kur aplūkojami tērpi, kas radīti Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētkiem un citiem kultūras notikumiem. 9. martā plkst. 17.00 interesenti aicināti uz tikšanos ar mākslinieci.

«Es šodien rakstu latvietību. To saņēmu paaudžu paaudzēs caur savas dzimtas nodoto dzīvesziņu. Tai dodu pārdzimšanu un jaunradi. Tautas daiļradē balstītus, es rakstu mūsdienu lietišķās mākslas darbus – godu tērpus. Tos tautas svētkos nes mūsu lielā kopkora diriģenti, dejotāju vadītāji un tos nes tautas kultūras – mūzikas un mākslas – priekšstāvji. Dziesmusvētki ir mūsu kultūras spilgtākais simbols. Diriģenti ir mūsu nācijas garīgā elite, viņi simbolizē kultūru, kura ir radījusi Latvijas valsti. Viņi turpina veidot pasaules mērogā unikālu procesu – dziesmusvētkus,» izstādi piesaka māksliniece.

Izstādē skatāmi simtgades Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģentu un deju lieluzveduma tērpi, kā arī Evijas 2023. gadā radītie tērpi koncerta Tīrums. Dziesmas ceļš un noslēguma koncerta Kopā augšup virsdiriģentiem, solistiem un koncerta vadītājiem – Ingai Tropai, Jānim Šipkēvicam, trompetistam Jānim Porietim. Īpaši cieša sadarbība ir veidojusies ar diriģentiem no Liepājas – Ilzi Valci, Jēkabu Ozoliņu un Gunti Kuzmu.

Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī rokoperas Lāčplēsis 30. jubilejas izrādes tērpus, ērģelnieces Ivetas Apkalnas, mūziķu grupas Raxtu raxti, Latgales vēstniecības Gors vadītājas Diānas Zirniņas, horeogrāfa un Liepājas deju apriņķa deju kolektīvu virsvadītāja Jāņa Purviņa skatuves tērpus, tērpus no JVLMA Operstudijas Figaro iestudējumiem Dzirnavniece un Arlekīns, un tērpu no dejas uzveduma Krustdūriens.

Izstādes koncepcijas autors – scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas koncertzāle Lielais Dzintars, 2. st., 4. st., Radio iela 8, Liepāja

Kad?

9. marts – 24. marts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja