Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kora Kamēr… koncerts

Rīgas A Cappella festivāla noslēguma koncertā 21. oktobrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā ar īpaši veidotu programmu uzstāsies koris Kamēr…

Koris Kamēr… ir viens no redzamākajiem un starptautiski zināmākajiem Latvijas kormūzikas vēstnešiem. Koris savu īpašo skanējumu ieguvis, gadiem meklējot un izkopjot sev raksturīgo muzicēšanas veidu un izteiksmes līdzekļus, kur vienlīdz svarīga ir emocionālā pašatdeve, tā arī visstingrākie kritēriji izpildījuma vokālajai kvalitātei. To raksturo arī kora nosaukumā iekodētā daudzpunkte – kamēr esam jauni, tikmēr viss ir iespējams un sasniedzams.

Dziesmu svētku Lielās balvas ieguvējs koris Kamēr… savā darbībā atstājis neizdzēšamas pēdas a cappella mūzikā un ir vienreizēja parādība pasaules mūzikas vidē. Kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes diriģentiem, savukārt pašu kori šodien raksturo jauneklīga degsme apvienojumā ar augsti attīstītām vokālajām prasmēm un juteklisku muzikalitāti.

Kamēr… strādā ar īpaši sev radītām programmām, tādējādi gūstot unikālu repertuāru un papildinot a cappella kora mūzikas literatūru ar izcilu komponistu darbiem. Spilgtākos skaņdarbus no savas jaunākās programmas koris atskaņos Rīgas A Cappella festivāla noslēguma koncertā 21. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

6. Starptautiskais Rīgas A Cappella festivāls norisināsies no 17. līdz 21. oktobrim un programmā piedāvās augstvērtīgus, starptautiski atzītu mākslinieku koncertus un meistarklases. Īpaši veidotos mūzikas projektos festivāls iepazīstinās klausītājus ar spilgtiem vokālās mūzikas izpildītājiem, ansambļiem un koriem. 17. oktobrī festivālā uzstāsies izcilais britu vokālais ansamblis Voces8, izpildot plašu programmu no renesanses polifonijas līdz mūsdienu mūzikai un populāru skaņdarbu aranžējumiem. 19. oktobrī norisināsies koncerts Barbershop Night, kas būs veltīts unikālajam un pasaulē daudzviet populārajam barbershop dziedāšanas veidam. 20. oktobrī Rīgas Domā ar koncertprogrammu Music without borders uzstāsies vokālā grupa Gentlemen Singers no Čehijas, kā arī festivāla ietvaros notiks vairāki bezmaksas koncerti un meistarklases.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Sv. Pētera baznīca, Reformācijas laukums 1

Kad?

21. oktobris, 2018

18.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja