Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tautas tēlotājmākslas studijas Umbra gleznu izstāde

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centra Imanta tautas tēlotājmākslas studija Umbra ir pieredzes bagāts kolektīvs ar vairāk kā pusgadsimtu senu vēsturi un tradīcijām – šogad studija atzīmē 60 gadu jubileju. Ieskandinot jubilejas gadu, Umbra piedāvā bagātināt pastaigas svaigā gaisā ar mākslu un ielūkoties studijas radošajā darbībā caur kultūras centra skatlogiem – tajos līdz 7. martam izvietotas studijas dalībnieku gleznas.

Glezniecības studijas darbību 1961. gadā aizsāka mākslinieks Nikolajs Petraškevičs toreizējā Tramvaju un trolejbusu parka kultūras namā. 70. gados studijā darbu sāka gleznotāja Māra Zītare, kuras vadībā Umbra tika pie skanīgā nosaukuma un izveidojās par saliedētu kolektīvu, apvienojot dažāda gada gājuma, pieredžu un profesiju cilvēkus, kas ar aizrautību savā brīvajā laika nododas mākslas studijām un pamazām atklāj vilinošās iespējas savu domu un pārdzīvojumu izteikt glezniecības valodā. Māras Zītares personība un augstie mākslas standarti ir ilgu gadu garumā veidojuši studijas seju un atpazīstamību.

Kopš 2019. gada studiju vada gleznotāja Agnija Ģērmane. Klasisku glezniecības un kompozīcijas pamatu apguve nodarbībās un savstarpēji bagātinošās sarunās tiek apvienota ar plašo pieredzi, ko sniedz glezniecības vēstures un mūsdienu mākslas iepazīšana. “Individuāla pieeja katram studijas dalībniekam, palīdzot atrast savu ceļu, radošo pašizpausmi, ir forma, kā nodarbībās gūt prieku no mākslas prakses, pārliecību par saviem spēkiem. Kopīga darbnīca, izstāžu rīkošana un mākslas pasākumu apmeklēšana ir lieliska iespēja satikt domu biedrus, gūt atbalstu no kolēģiem, dalīties ar pieredzi.”, uzskata Agnija Ģērmane. Studija regulāri piedalās Latvijas un starptautiskās tautas mākslas studiju izstādēs un mākslinieku plenēros. Umbra katru gadu veido izstādes arī Kultūras un atpūtas centra Imanta galerijā. Tiek organizētas studijas dalībnieku personālizstādes dažādās vietās Latvijā.

Studijas Umbra izstāde skatāma jebkurā laikā – skatlogi ir izgaismoti, ļaujot gleznas aplūkot arī vakara stundās. Kultūras centrs aicina ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūras un atpūtas centrs Imanta, Anniņmuižas bulvāris 29

Kad?

1. februāris, 2021 – 7. marts, 2021

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja