Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Riga IFF piedāvā brīvpieejas videonodarbības un filmu katalogu skolēniem un skolotājiem

Visā Latvijas teritorijā pieejams tiešsaistes videonodarbību cikls, kurā Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF), sadarbībā ar Norvēģijas Kino klubu apvienību (NFK) piedāvā iepazīt kino profesijas un filmu veidošanu kopā ar Latvijas kino profesionāļiem.

Kustīgā attēla izpētei veltītās nodarbības papildina Norvēģijas bērnu un jauniešu filmu izlase, kā arī kopā ar Rīgas Kino muzeju un izglītības profesionāļiem izveidoti darba materiāli, kas dos iespēju nostiprināt iegūtās zināšanas un vingrināties praktiskos uzdevumos.

Desmit videonodarbību ciklā dažādu kino profesiju pārstāvji – režisori, scenāristi, kostīmu mākslinieki un citi – stāstīs par to, kāda ir viņu aroda loma filmas veidošanā un kā viņu paveiktais ietekmē to, ko, skatoties filmu, gala rezultātā redz skatītājs. Ar savu profesiju nodarbībās iepazīstinās animāciju meistars Edmunds Jansons, māksliniece Kristīne Jurjāne, režisore Alise Zariņa, operators Gints Bērziņš un citi Latvijas kino profesionāļi. Video nodarbības vada režisors un aktieris Klāvs Mellis.

Riga IFF kino klubs ir izglītības projekts video nodarbību formātā, kas ikvienam skolēnam un skolotājam piedāvā ceļvedi kinovalodas apguvei un kino profesiju iepazīšanai. Projekta veidotāji gan Latvijā, gan Norvēģijā cer, ka Riga IFF kino klubs veicinās diskusiju par kino jauniešu vidū, kā arī rosinās apsvērt nākotnes saistīšanu ar kino veidošanu.

Desmit brīvpieejas nodarbību ciklu papildina Norvēģijas bērnu un jauniešu filmu izlase, kurās tiek akcentētas video nodarbībās aplūkotās tēmas. To vidū ir arī Rīgas Starptautiskajā kino festivālā izrādītā filma Los Bando, kas savulaik saņēma bērnu žūrijas balvu.

Riga IFF kino kluba nodarbības ir pieejamas Kino kluba platformā – kinoklubs.rigaiff.lv, kas atrodama arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla mājaslapā (rigaiff.lv/kino-klubs), kur lejuplādei un izdrukai pieejamas arī darba lapas un Norvēģijas filmu izlase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja