Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 17. V – 23. V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Saule arī ir zvaigzne

@@

Režisore Raja Ruso-Janga. Lomās Jara Šahidi, Čārlzs Meltons u. c.

Melodrāma ar sociālās aktualitātes piedevu, kas domāta ļoti jauniem, romantiski noskaņotiem cilvēkiem. Galvenā varone studente Nataša ir imigrante ASV, kuras ģimene tiek deportēta no valsts. Īsi pirms piespiedu aizbraukšanas no pilsētas, kuru Nataša sauc par savām mājām, viņa satiek studentu Danielu. Kaut arī filmai nav pārsteidzošu kvalitāšu, tā ir simpātiska skatāmviela par jaunību un jūtām, kas dzimst visnegaidītākajos apstākļos, turklāt uz Ņujorkas fona. Filmu režisējusi jauna, jau piecas filmas uzņēmusi amerikāņu režisore Raja Ruso-Janga.

 

Indīgā roze

@@

Režisori Frančesko Činkvemani, Džordžs Gallo, Luka Džiliberto. Lomās Džons Travolta, Morgans Frīmens, Brendans Freizers

Filmas aktieru komanda – Džons Travolta, Morgans Frīmens un Famke Jansena – nenoliedzami spēj piesaistīt uzmanību. Vismaz divi no trim nosauktajiem ir Holivudas autoritātes, kam rūp to projektu kvalitāte, kurus reklamēs, izmantojot viņu vārdus. Stāsts par izbijušu futbolistu, kurš ir pārkvalificējies par privātdetektīvu (Travolta), ir negaidītu pavērsienu pilns. Fakts, ka filmai ir veseli trīs režisori, netieši brīdina, ka ceļš uz rezultātu ir bijis visai komplicēts. Indīgā roze korekti atgādina par trillera žanra tradīcijām.

 

Džons Viks 3. Parabellum

@@@

Režisors Čads Stahelskis. Lomās Kianu Rīvss, Hale Berija u. c.

Ja alkstat pēc trillera spriedzes, kas īstenota ar dāsna Holivudas budžeta vērienu, labāk izvēlēties Džonu Viku ar Kianu Rīvsu titullomā. 2014. un 2017. gada filmas par eleganto kaujinieku Džonu Viku turpinājumam piemīt Holivudas "spēļmantiņas" nopulētais šarms, kas šoreiz nešķiet pārāk pašmērķīgs un ārišķīgs. Galvenais varonis ir viens pret visiem Ņujorkā, par viņa galvu ir izsludināta 14 miljonu dolāru prēmija. Interesanti, ka Džona Vika 3 režisors Čads Stahelskis karjeru ir sācis kā kaskadieris un dublieris filmā Matrikss.

 

Latviešu dokumentālās filmas

Rīgā ir skatāmi vairāki atšķirīgi, jā, nevienmērīgi, tomēr tematiski interesanti darbi. Mūziķa Kaspara Rogas Meklējot Mr. Kauliņu ir vēstījums par dēkaini, draugu, biznesmeni, kurš no jauna uziets eksotiskajā Āfrikā. Kinoteātris Splendid Palace piedāvā filmu Blumbergs (režisore Dzintra Geka), kas tapusi neilgi pirms mākslinieka Ilmāra Blumberga aiziešanas mūžībā. 22. maijā šajā kinoteātrī dubultseansā tiks demonstrēta poētiski ironiskā Brisele (režisore Inese Kļava) un etnogrāfiskais vērojums Sestā diena (režisore Brigita Eglīte).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja