Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase: 17. V - 24. V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Grāmatu klubiņš

@@@ 

Režisors Bils Holdermens. Lomās Daiena Kītone, Džeina Fonda, Kendisa Bergena, Mērija Stīnbērgena u. c.

Filma – hipertrofēti optimistisks mierinājums senioru paaudzes pārstāvēm. Nekas nav zaudēts, un viss vēl ir iespējams, ja salasās erotizētu lubu literatūru! Filmu var uztvert kā nesavtīgu Greja piecdesmit nokrāsu grāmatu (arī filmu) reklāmu, jo tieši pēc iepazīšanās ar šo izstrādājumu vairākas solīdas kundzes piedzīvo erotisko renesansi. Visu cieņu fascinējošajai Džeinai Fondai, vitālajai Daienai Kītonei un, iespējams, pie mums mazāk pazīstamajai amerikāņu zvaigznei Kendisai Bergenai, kuras eleganti niekojas šajā Holivudas komēdijā.

 

Baltu ciltis

Režisori Raitis Ābele, Lauris Ābele. Lomās Kaspars Aniņš, Kristaps Bedrītis, Jānis Panteļejevs, Kristaps Lukaševičs

Starts astotajai programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei filmai, kura ir arī viena no intriģējošākajām un ambiciozākajām šajā ciklā. Formāli pieteikta kā dokumentāls projekts, filma būtībā ir populārzinātnisks, izzinošs vēstījums par baltu cilšu izcelšanos, kurā izmantoti vērienīgi inscenējumi ar aktieru piedalīšanos. Filmu uzņēmuši divi jauni, talantīgi režisori Lauris un Raitis Ābeles, kuri piedāvā savu Nameja gredzenu – stāstu par XIII gs. norisēm baltu cilšu apdzīvotajā zemē. Nākamā programmas LV 100 filma būs skatāma augustā. 

 

Rīga (dublis1)

@@

Režisors Siegfried. Lomās Elita Kļaviņa, Iveta Pole, Paulīna Druka, Elīna Vaska, Antons Ugrjumovs, Gustavs Krievkalns u. c.

Vēl viens negaidīts projekts, kas dēvējams par neatkarīgā kino piemēru. Filmas režisors, kurš sevi dēvē par Siegfried, ar pieņēmumu un klišeju nenomocīta autsaidera skatu mēģinājis radīt filmu par rīdziniecēm, kurām katrai savi mīlas kreņķi un emociju vētras. Lomās – talantīgās aktrises Elita Kļaviņa, Iveta Pole un kino karjeru pirms vairākiem gadiem spoži sākusī Elīna Vaska. Filmas hronometrāža (2 h 20 min) gan būs pamatīgs izaicinājums. Ja režisors būtu bijis kritiskāks pret sevi un darba dramaturģija – vairāk strukturēta, filma būtu dzīvotspējīgāka.

 

Dedpūls 2.

@@@

Režisors Deivids Leičs. Lomās Raiens Reinoldss, Džošs Brolins, Morena Bakarina, Džūljens Denisons u. c.

Viens no jautrākajiem un atraktīvākajiem Marvel komiksu iedvesmotajiem produktiem. Ilgi nebija jāgaida, lai pirmajam Dedpūlam un tā grandiozajiem finansiālajiem panākumiem sekotu nākamā filma ar Raeinu Reinoldsu galvenajā lomā. Dedpūla loma aktierim piestāv kā uzlieta, un viņa spēles stiliņš – pašironisks un simpātiski kariķēts – ir tas, kas šo komiksu varoni un filmu padara par jautru, dinamisku skatāmvielu, kas turklāt atļaujas ironizēt arī par Holivudas kino industrijas svētumiem – komiksu universu un tā supervaroņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja