Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ditas Rietumas kino izlase: 18.I - 25.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Nameja gredzens 

Režisors Aigars Grauba. Lomās Edvīns Endre, Džeimss Blūrs , Aiste Diržūte, Ivo Martinsons, Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš u. c

Viens no ambiciozākajiem (budžets – 2,5 miljoni eiro) Latvijas kino projektiem. Filmas autori – režisors Aigars Grauba un producents Andrejs Ēķis – filmu pozicionē kā leģendu, nevis vēsturisku drāmu. Latvijas kino neierasts eksperiments ir darbs ar starptautisku aktieru komandu – zviedru Edvīnu Endri, britu Džeimsu Blūru un lietuvieti Aisti Diržūti. Filmas pamatversija ir filmēta angļu valodā, orientējoties uz starptautisko tirgu. Visi saskaitāmie ir racionāli izkalkulēti, lai ielauztos tajās teritorijās, kas Latvijas kino līdz šim ir bijušas slēgtas. Vai izdosies?

 

Sauc mani savā vārdā @@@@

Režisors Luka Gvadanjīno. Lomās Maikls Stūlbārgs, Ārmijs Hamers, Timotijs Šalamē u. c. 

Jutekliska drāma, kuras darbība risinās saules nokaitētajā Itālijā. Tur pie kāda mākslas vēstures profesora ieradies viņa asistents – jauns skaistulis amerikānis Olivers. Starp viņu un profesora dēlu Elio izveidojas īpaša vilkme. Itāļu režisora Lukas Gvadanjīno filma negaidīti ir izvirzījusies finālistu skaitā dažādās ASV kinobalvās, filma bija nominēta trim Zelta globusiem, to vidū kā labākā drāma, pie nominācijām tika arī abi galveno lomu tēlotāji – amerikāņu aktieri Ārmijs Hamers un Timotijs Šalamē. Visdrīzāk filmai būs arī Oskara nominācijas.

 

Aritmija @@@@@

Režisors Boriss Hļebņikovs. Lomās Aleksandrs Jačenko, Irina Gorbačova, Nikolajs Šraibers, Maksims Lagaškins u.c. 

Viena no gada spēcīgākajām Krievijas filmām, kas ļauj kvalitatīvā Krievijas kino zinātājiem dalīties divās nometnēs – ir tādi, kuri par šedevru uzskata Andreja Zvjaginceva Nemīlestību, un ir tādi, kuri par šāda līmeņa sasniegumu uzskata Borisa Hļebņikova Aritmiju. Pat ja ignorējam šādu konfrontāciju, nav noliedzams, ka abas filmas ir izcilas: Nemīlestība atklāj cinisma pārņemto Krievijas realitāti, savukārt Aritmija piedāvā tās ikdienas neirotisko stenogrammu, sekojot ātrās palīdzības ārsta darba dunai. Lielisks galvenajā lomā ir Aleksandrs Jacenko.

 

Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā @@@@@

Režisors Mārtins Makdona. Lomās Frānsisa Makdormanda, Vudijs Harelsons, Sems Rokvels u. c. 

Izcila filma, ko uzņēmis britu režisors un dramaturgs Mārtins Makdona. Janvāra sākumā tā ieguva četrus Zelta globusus, to vidū kā gada labākā drāma. Kaut ASV filmētā darba oriģinālnosaukums Three Billboards Outside Ebbing, Missouri pieļauj nedaudz atšķirīgas latviskojuma versijas, lai tas nerada sajukumu. Filma Latvijā tiks izrādīta tikai dažos seansos, un to noteikti ir vērts redzēt – šī ir spēcīga drāma, kurā spoži izceļas talantīgā raksturlomu tēlotāja Frānsisa Makdormanda meitu zaudējušas mātes lomā un Sems Rokvels ciniska rupekļa policista tēlā.

Top komentāri

DZ
D
Noskatījos es Trīs reklāmstabus (..) - aktieri, jā, nav vārdam vietas, mega jaudīgi, bet filma 4+. Varbūt tāpēc, ka zināma vilšanās par finālu, lai gan tas ir maksimāli pietuvināts dzīves reālijām. Oskara ceremonijā īpaši cieši turēšu īkšķi par Semu Rokvelu
dada
d
Sauc mani savā vārdā..Ļoti laba.Manā kino topā iekšā!Paldies!
Reo
R
Sauc mani savā vārdā ir labākā filma, ko redzēt 2018.gadā. Reti laba kombinācija starp patīkamu, viegli skatāmu un dziļu kino.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja