Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ditas Rietumas kino izlase: 18.V - 25.V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Sfēra @@@

Režisors Džeimss Polsolts. Lomās Emma Votsone, Toms Henkss, Džons Bojega, Karena Džilena u. c.

Retā no amerikāņu filmām, kas saņemas ieskatīties acīs arvien pieaugošajai cilvēces atkarībai no tehnoloģijām, tīklošanās un korporācijām, kurām tā uztic savus datus. Filmas pamatā ir Deiva Egersa 2013. gada romāns. Filmas galvenā varone (Emma Votsone) kļūst par tehnoloģiju uzņēmuma darbinieci un pamazām atklāj tā monstrozo dabu. Korporācijas šefu un tehnoloģiju vizionāru, kurš dzīvē realizē principu "Zināt ir labi, bet zināt visu ir vēl labāk", eleganti tēlo klasiķis Toms Henkss.

 

Karaliene Kristīna @@

Režisors Mika Kaurismeki. Lomās Mālina Buska, Sāra Gadona, Mīkaels Nīkvists u. c.

Somu režisora Mikas Kaurismeki filma The Girl King ir ieguvusi latvisko nosaukumu Karaliene Kristīna, kas kinozinātājiem asociēsies ar 1933. gada Holivudas filmu ar Grētu Garbo. Šis ir pavisam cits stāsts, kaut gan varone tā pati – XVII gadsimta zviedru karaliene, kura audzināta kā puika, valdījusi kopš agras jaunības un savu īsto patību esot atradusi nevis skarbu vīrišķu, bet maigu galma dāmu tuvībā un tuvumā. Mikas Kaurismeki pievēršanās kostīmfilmas žanram ir negaidīta. Diemžēl darbam pietrūkst pārliecinošas emocionalitātes un patiesa vēriena.

 

Solījums @@@

Režisors Terijs Džordžs. Lomās Oskars Īzaks, Šarlote Lebona, Kristjens Beils.

Labi aktieri pamatīgi nostrādātā vēsturiskā drāmā, kuras darbība aptver traģiskus notikumus armēņu tautas vēsturē – genocīdu, ko 1915. gadā aizsāka turki Otomanu impērijā. Filmā gana pārliecinoši sabalansēta melodramatiskā varoņu attiecību līnija ar dramatiskajiem vēstures notikumiem. Tās režisors īrs Terijs Džordžs savulaik uzņēmis atzītas drāmas Tēva vārdā (1993), Hotelis Ruanda (2004) u. c. Armēņu izcelsmes Holivudas titāns Kērks Kerkorjans īsi pirms nāves 2015. gadā šīs filmas finansējumam atvēlēja 100 miljonu dolāru.

 

Latvijas filmas

Nē, šoreiz tas nav "forsēts" pasākums – kāds filmu maratons –, un labi, ka tā. Jo Latvijā tapušās filmas var atrast ikdienas kinorepertuārā arī bez īpašām akcijām. Piemēram, provokatīvo dokumentālo filmu Knutifikācija rāda Splendid Palace un Kino Bize. Kino Bize piedāvā arī atraktīvo dokumentālo filmu par teātra mīlestību Ņujorkā Vienu biļeti, lūdzu!, likteņdrāmu Melānijas hronika un filosofisko fantastiku Tas, ko viņi neredz. Daudzos kinoteātros ir skatāms Igaunijas, Latvijas un Somijas kopdarbs – komēdija ar 80. gadu vēstures reminiscencēm Ātrie igauņu puiši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja