Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 19. VII - 26. VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mamma Mia! Mēs atkal esam klāt

@@@

Režisori Ričard s Kērtiss, Ols Pārkers. Lomās Amanda Saifrida, Pīrss Brosnans, Kolins Fērts u. c.

Spridzīgs un draisks nieks – patīkama sezonāla Holivudas prece, kas sakņojas popkultūras kontekstā. Tās ir ABBA dziesmas, Brodvejas mūzikls, pirms desmit gadiem tapusī filma Mamma Mia!, kuras stāstu turpina jaunais darbs. Kaislības nerimst – Amandas Saifridas tēlotā Sofija Grieķijas salā no jauna satiekas ar trim solīdiem kungiem Pīrsa Brosnana, Kolina Fērta un Stellana Skārsgorda atveidā, kuri šoreiz pretendē uz vectētiņa, nevis tēva lomu. Filma piedāvā arī plašu ekskursu Merilas Strīpas varones Donnas jaunībā (Donna jaunībā – Lilija Džeimsa).

 

Stabilizators 2

@@@@

Režisors Antuāns Fukuā. Lomās Denzels Vašingtons, Pedro Paskāls, Eštons Senderss u. c.

Pārliecinošs piedāvājums trilleru un dinamisku, darbības piepildītu maskulīno filmu cienītājiem. Režisora Antuāna Fukuā un aktiera Denzela Vašingtona tandēms ir spēcīgs trumpis kopš 2001. gada filmas Treniņa diena (par šo lomu Denzels Vašingtons saņēma Oskaru). Stabilizators 2 ir 2014. gada Stabilizatora turpinājums, kas vēstī par "skarbā vilka" Roberta Makola cīņu pret totālā ļaunuma iemiesojumu – dažādas raudzes bandītiem. Kārtējā iespēja Denzelam Vašingtonam nospēlēt sūrā, pašironiskā supervīra lomu, kas viņam lieliski padodas.

 

Nāra. Mirušo ezers

@@

Režisors Svjatoslavs Podgajevskis 

Krievijas filmas arvien biežāk parādās Latvijas kinorepertuārā. Pamatā tie ir darbi, kuru autori lolo komerciālus sapņus un mēģina atdarināt Holivudas kanonus un štampus. Tāda ir arī režisora Svjatoslava Podgajevska (viņš nāk no klipu un reklāmu pasaules) šausmu filma ar romantikas "krikšiem". Šis ir stāsts par puisi, kurš nonāk ezera iemītnieces nāras fatālā valdzinājuma varā ar visām no tā izrietošajām šausmām. Tomēr autori īsti nav tikuši galā ar žanra prasībām, kaut arī filmā ir gan specefekti, gan nemitīga baidīšana, gan dinamikas iezīmes.

 

Kino Positivus Filmu seansi festivālā 

Positivus Salacgrīvā 20.–22.VII

Protams, festivāla Positivus pamatfokuss nav kino, taču tajā Salacgrīvā varēs noskatīties daudzveidīgu kino programmu, kurā neiztiek bez šā gada Latvijas kino aktualitātēm un vairākām simtgades filmām. Kino teltī būs skatāma Ivara Selecka izcilā dokumentālā filma Turpinājums, Madaras Dišleres nostalģiskā spēlfilma Paradīze 89, brāļu Ābeļu izzinošā dokumentālā drāma Baltu ciltis. Positivus noskaņās lieliski ierakstīsies Rolanda Kalniņa Četri balti krekli – 1967. gada filma, kas šogad guva atzinību Kannu kinofestivāla oficiālajā programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja