Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ditas Rietumas kino izlase: 25.V - 31.V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Kāda māte, tāda meita @@

Režisore Noemija Saljo. Lomās Žiljeta Binoša, Kamila Kotēna, Lambērs Vilsons u. c.

Draiska franču komēdija dāmām, kuras ir pārliecinātas, ka dzīve turpinās arī pēc četrdesmit. Māte četrdesmitgadniece un meita divdesmitgadniece, kuras abas ir gaidībās, var būt kā forsēta vitalitātes doza Žiljetas Binošas (māte) varones vienaudzēm. Filma piedāvā dažu labu trāpīgu joku par tēmu "laiks" un "sievietes mūžs". Filmu uzņēmusi sieviete (Noemija Saljo), tāpēc nav vietas pārmetumiem par režisora vīrieša attieksmes brutalitāti vai paviršību. Žiljeta Binoša apliecina savu Francijas kino īpašās vērtības statusu, kaut arī šī viņas loma drīz tiks piemirsta.

 

Karību jūras pirāti. Salazara atriebība @@@

Režisori Jūakims Renings, Espens Sannbergs. Lomās Džonijs Deps u. c. 

Karību jūras pirātu atgriešanās piedāvā visas kvalitātes, kas tiek gaidītas no Holivudas lielbudžeta filmas turpinājuma. Perfekti specefekti, 3D tehnoloģija, multimiljonu budžets – tas viss darbojas, lai radītu nostalģiskas atmiņas seno Karību jūras pirātu fanu un vēl atlikušo Džonija Depa cienītāju lokā, kā arī piesaistītu jaunus karsējus. Stāstiņš par Džeka Sperova (Džonijs Deps) un kapteiņa Salazara (Havjers Bardems spridzina ļaundara lomā) nikno cīņu ir tikai nosacīta pasaka un iemesls specefektu karuselim.

 

Ātrie igauņu puiši @@@

Režisors Jāks Kilmi. Lomās Merts Piuss, Karls Andreass Kalmets, Veiko Porkanens 

Pamazām sāk izdoties pulcināt pašmāju skatītājus uz filmām, kas veidotas kaimiņvalstīs. Igauņu režisora Jāka Kilmi komēdija Ātrie igauņu puiši ir Igaunijas, Somijas un Latvijas kopražojums. Tas ir stāsts par 80. gadiem, padomijas norieta periodu; no tās uz saulaino kapitālisma paradīzi – Somiju un Zviedriju – aizdiebj trīs igauņu jaunieši. Filmā ir daudz precīzu laikmeta detaļu, kas izraisīs smieklus un uzrunās vidējās paaudzes skatītājus, arī tos, kuri savu saimniecisko darbību sākuši kā džinsu spekulanti pie Intūrista viesnīcām.

 

Karaliene Kristīna @@

Režisors Mika Kaurismeki. Lomās Mālina Buska, Sāra Gadona, Mīkaels Nīkv ists u. c.

Mikas Kaurismeki filma The Girl King/Karaliene Kristīna kinovēstures zinātājiem asociēsies ar 1933. gada Holivudas darbu ar Grētu Garbo galvenajā lomā. Šis ir cits stāsts, kaut gan varone ir tā pati – XVII gadsimta zviedru karaliene, kura audzināta kā puika, valdījusi kopš agras jaunības un savu patību esot atradusi tuvībā nevis ar skarbiem vīrišķiem, bet gan maigu galmadāmu. Mikas Kaurismeki pievēršanās vēsturiskās kostīmfilmas žanram ir negaidīta, taču būtu pārspīlēts apgalvojums, ka tā ir pārliecinoša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja