Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 7. VI - 14. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Viļņu varā

@@@

Režisors Baltasars Kormakurs. Lomās Šeilīna Vudlija, Sems Klaflins u. c.

Diez vai būtu prāta darbs šo filmu dēvēt par romantisku drāmu – tās pamatā ir reāli notikumi 80. gadu sākumā, kad divi jauni cilvēki, kuri devušies okeānā, nokļūst mežonīgas stihijas varā. Viss pārējais jau ir gribasspēka vadīta izdzīvošanas drāma. Viļņu varā veidotāji labi tiek galā gan ar specefektu izaicinājumiem, gan varoņu attiecību un pārbaudījumu zīmējumu. Režisors Baltasars Kormakurs ir viens no pazīstamākajiem Islandes režijas "eksporta vārdiem", kurš pēdējā laikā ir aizrāvies ar dabas katastrofu varenību (2015. gada filma Everests).

 

Afēristi pret savu gribu

@@@

Režisors Džeimss Oklijs. Lomās Uma Tūrmane, Tims Rots, Stīvens Frajs, Sofija Vergara u. c. 

Atraktīvs, izklaidējošs nieks ar lieliskiem aktieriem. Ja vēlaties gūt prieciņu no Umas Tūrmanes un Tima Rota saspēles divu azartisku un kaislīgu pusmūža tipiņu lomās, kuri nonākuši naudas grūtībās un parādos, kā arī bēguļo no nāvīgās, visu pa labi un pa kreisi slaktējošās Irinas, mierīgi varat ļauties šim piedāvājumam. Nekas īpašs, vien filma, kurā labi ievērota žanra – atraktīvas dēku komēdijas – stila nosacījumi plus izcili aktieri. Līdzās jau minētajiem – britu zvaigzne Stīvens Frajs un seksa ikona no seriālu pasaules Sofija Vergara. 

 

Latvijas filmu Seansi kinoteātrī Splendid Palace 

Pirms kinoteātris Splendid Palace ir aizgājis vasaras brīvdienās, iesaku izmantot iespēju noskatīties jaunākās latviešu filmas. Kinoteātra repertuārā tuvākajās divās nedēļās ir vairākas filmas no simtgades programmas: spēlfilmas Bille un Paradīze 89 un dokumentālās filmas Turpinājums, Mērijas ceļojums un Baltu ciltis. Latviešu kino nesākas un nebeidzas ar simtgades programmu – te skatāmas arī vienkārši labas pašmāju dokumentālās filmas Gribētos būt aplim, Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule (kopražojums ar Lietuvu), Dubultā dzīve. Sekss un PSRS.

 

Rokija Horora šausmu šovs

@@@@

Režisors Džims Šērmens. Seanss kinoteātrī KSuns 8.VI plkst. 21 

Viena no tā dēvētajām kulta filmām, kuras izredzētību kinovēstures straumē ir grūti izskaidrot. Režisora Džima Šērmena psihedēliskais frīkšovs ar glemroka elementiem, kurā jestri tiek ironizēts gan par dzimumu robežām, gan šausmu filmu un fantastikas žanra pieredzi, ir viena no krāšņākajām un dullākajām amerikāņu 70. gadu filmām. Tā ir filmēta Lielbritānijā, pamatā – britu teātra iestudējums. Līgavas lomā – Sūzana Sarandona. Šī ir viena no divām filmām (otra – šveiciešu Svētā kārtība) Praida 2018 aktivitātēm veltītajā programmā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja