Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 8. XI - 15. XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mārnija

@@@@

Komponista Niko Mjūlija operas tiešraide no Ņujorkas Metropolitēna operas k/t Kino Citadele 10.XI plkst. 19.55

Šī nav Alfreda Hičkoka filma, bet gan Niko Mjūlija operas translācija no Ņujorkas. Mērķtiecīgais, lakoniskais, režisoriski asprātīgais operas iestudējums ir arī cieņas apliecinājums Hičkokam un viņa neparastajam trillerim Mārnija. Tas ir stāsts par jaunu sievieti – meli, sērijkleptomāni, vīriešu nīdēju –, kuru pavada bērnībā piedzīvoto šausmu atblāzma. Izrādes vizuālais stils – tērpi, grims, dekorācijas – ir eleganta 50.–60. gadu mijas stilizācija. Lieliska iespēja noskatīties operu un pēcāk – Hičkoka filmu ar Tipiju Hedrenu un Šonu Koneriju.

 

Meitene zirnekļa tīklā

@@@

Režisors Fede Alvaress. Lomās Klēra Foja, Sverirs Gudnasons, Lakīts Stenfīlds u. c.

Filmas pamatā ir zviedru autora Dāvida Lāgerkranca darbs, kas turpina Stīga Lārsona triloģiju Millennium un tās varoņu gaitas. Ar Līsbetu Salanderi nav vienkārši – ja atceraties, vēsā, atturīgā Deivida Finčera versija (Meitene ar pūķa tetovējumu, 2011) tika vērtēta pretrunīgi. Savukārt šīs filmas spēcīgākais trumpis ir britu aktrise Klēra Foja. Viņas pārtapšanas spējas ir apbrīnojamas: no karalienes Elizabetes populārajā Netflix seriālā Kronis līdz ideālajai Līsbetai Salanderei. Klēra Foja ir labākā Līsbetas atveidotāja līdzšinējo filmu kontekstā.

 

Lielais Kristaps Nacionālās kino balvas filmu seansi k/t Splendid Palace līdz 13.XI 

Kinoteātrī Splendid Palace notiek Lielā Kristapa filmu seansi. Šis ir labs veids, lai ne tikai noskatītos programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei darbus (labākajiem no tiem ir dāsns Kristapa nomināciju skaits), bet arī atgādinātu, ka Latvijas kino nesākas un nebeidzas ar simtgades programmu. Tajā ir īsfilmas, animācijas un dokumentālās filmas, jauno režisoru darbi. Lielā Kristapa skatē tiks pirmizrādīta Ginta Grūbes dokumentālā filma Lustrum, kas veltīta čekas maisu efektam Latvijas realitātē. Tas ir LV100 programmas jaunākais darbs.

 

Kolete

@@@

Režisors Vošs Vestmorlends. Lomās Keira Naitlija, Dominiks Vests u. c. 

Šīs vēsturiskos faktos balstītās melodrāmas intriga ir franču rakstnieces Koletes dzīvesstāsts. No laukiem ieprecējusies Parīzes intelektuāļa un rakstnieka ģimenē, viņa kļūst par sava vīra "rēgu rakstnieci". Tomēr viņas spožais prāts, spēcīgā personība un talants laužas ārā no būrīša, kuru viņai ir atvēlējis vīrs un sabiedrība. Galvenajā lomā – Keira Naitlija. Aktrise ienes monotonitāti un vēsumu teju visās vēsturiskajās filmās, kurās viņa ir spēlējusi. Kolete nav izņēmums – par spīti feministiskajam sparam un varones seksuālās identitātes meklējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja