Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase. 6.X - 13.X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros sakatāmās filmas. 

Florense Fostere Dženkinsa****

Režisors Stīvens Frīrss. Lomās Merila Strīpa, Hjū Grānts, Rebeka Fērgusone, Simons Helbergs, Nina Arianda.

Britu režijas meistara Stīvena Frīrsa filma ir lieliska komēdija, kuras pamatā ir mākslas mecenātes un, iespējams, visu laiku sliktākās dziedātājas biogrāfija. Tas, ko šo šajā lomā izdara Merila Strīpa, nav vārdos aprakstāms – viņas Florense ir gan kaprīza, bērnišķīga nerealizējusies mūziķe, gan sieviete ar dramatisku dzīves pieredzi, kura ir gatava īstenot savu sapni – dziedāt Kārnegija zālē Ņujorkā. Merila Strīpa, kombinējot ekscentriskas un dramatiskas savas varones izpausmes, rada aktiermākslas šedevru.

Meitene vilcienā***

Režisors Teits Teilors. Lomās Emīlija Blanta, Rebeka Fērgusone, Heilija Beneta, Džastins Terū, Lūks Evanss u. c. 

Kvalitatīvs trilleris, kura pamatā ir britu autores Polas Hokinsas bestsellers. Meistarīgi savīta intriga, lielisks Emīlijas Blantas darbs galvenajā lomā (šķirta sieviete ar alkoholisma un psiholoģiskajām problēmām) – ko gan vairāk var vēlēties! Iespējams, šķitīs, ka filma nedaudz atgādina trilleri Neatrodamā/Gone Girl (2014). Šajā filmā apzināti ekspluatēti Neatrodamās paņēmieni, tomēr Meitene vilcienā piedāvā niansētākus sieviešu tēlus, kā arī pamatīgas kaislības un teicamu spriedzi.

Lielais Kristaps No 6. līdz 12. oktobrim kinoteātrī Splendid Palace; programma www.lielaiskristaps.lv

Atšķirībā no pērnā gada, kad Lielais Kristaps piedāvāja skatīties visu, kas pieteikts un iesūtīts, šogad programma ir sakopta. Filmu ir mazāk, taču ir arī mazāk iespēju "uzrauties" uz mulsinošiem pārpratumiem. Vērts redzēt ne tikai Jāņa Streiča svaigi restaurētās filmas Svešās kaislības un Mans draugs – nenopietns cilvēks, bet arī vērtīgāko no animācijas, dokumentālā un spēlfilmu klāsta. Vērts piefiksēt studentu filmu seansus – tās ir filmas, kuras noskatīties kinoteātrī ārpus Lielā Kristapa ir teju neiespējami. 

Senekas diena***

Režisors Kristijons Vildžūns. Lomās Daiņus Gavenonis, Marijus Mažūns, Ina Marja Bartaite u. c

Lietuvas, Latvijas un Igaunijas filma, kura pārstāvēs Lietuvu cīņā par Oskara nomināciju. 80.–90. gadu mija ir īpaša Baltijas valstu vēsturē, lietuviešu režisors Kristijons Vildžūns piedāvā savu skatījumu uz šo laiku nedaudz nostalģiskas, bet jauneklīgas muzikālās melodrāmas formā (seanss Splendid Palace 8.X 18.00). Lielā Kristapa programmā skatāms vēl viens Baltijas kinoļaužu sadarbības auglis: Igna Miškiņa Karaliskā maiņa (seanss 7.X 18.30) stāsta par policistu, kurš apsargā komā guļošu pacientu – iespējams, kara noziedznieku .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja