Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kasandras kaķis un liktenīgs joks. Kino Bize klasikas kino vakaros - Čehoslovākijas jaunais vilnis

Klasikas kino vakaru jaunā sezona kinoteātrī Kino Bize būs veltīta Čehoslovākijas jaunajam vilnim pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados.

Šīs filmu programmas ievadā no 26. līdz 28. janvārim trīs seansos tiks demonstrēts režisora Vojteha Jasnija 1963. gadā tapušais komiskais ceļojums fantāzijā Kasandras kaķis (The Cassandra Cat). Sestdienas vakarā pirms seansa paredzēti kinokritiķes Kristīnes Simsones ievadvārdi.

"Apsteidzot savu laiku, eksperimentējot ar stilizētām krāsām un paplašinātām politiskām metaforām, režisora Vojteha Jasnija satīra Kasandras kaķis atsedz reālās dzīves sociālās pretrunas un liekulību," raksturo kinoteātra Kino Bize pārstāvis Māris Prombergs. Filma vēsta par burvju meistaru, kurš ierodas nelielā ciematā ar asistenti un maģisku kaķi, kas spēj atklāt cilvēkus patiesās krāsās. Izgaismojot iedzīvotāju noslēpumus un melus, ciematā sākas nemieri. Skolas direktors Karels sarīko medības, lai kaķi nošautu un pārvērstu izbāznī. Kasandras kaķi varēs noskatīties 26. janvārī plkst. 19, 27. janvārī plkst. 18 ar ievadvārdiem un 28. janvārī plkst. 18.

Klasikas kino vakaru jaunās sezonas programmā iekļautas piecas filmas. Katru mēnesi viena no tām tiks izrādīta trīs seansos ar subtitriem latviešu un angļu valodā. Īpašie seansi – ar ievadiem un īslekcijām. Programmas turpinājumā no 23. līdz 25. februārim kinoteātrī Kino Bize tiks demonstrēta režisora Jaromila Jireša veidotā ekranizācija Joks (The Joke, 1969) pēc rakstnieka Milana Kunderas romāna Joks motīviem. Tas ir stāsts par jaunu zinātnieku, kurš par savai draudzenei nosūtītu pastkarti ar nevainīgu joku tiek izslēgts no Komunistiskās partijas un universitātes. Pēc vairākiem gadiem viņš atgriežas dzimtajā pilsētā, lai atriebtos, pavedinot sava apsūdzētāja sievu. "Iespējams, vissatricinošākā totalitārisma apsūdzība, kas nākusi no komunistiskas valsts," par šo Prāgas pavasara laikā uzņemto filmu ir rakstījis kinokritiķis Amoss Fogels.

Sagaidot Klasikas kino vakaru jauno sezonu, kinoteātrī Kino Bize var noskatīties aktuālo latviešu kino. Šosestdien, 20. janvārī, plkst. 18.30 notiks piecas Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps nominācijas saņēmušās filmas Elpot zem ūdens seanss, pēc kura būs tikšanās ar režisoru Ronaldu Mežmaču un galvenās lomas atveidotāju aktieri Kasparu Dumburu. Savukārt 24. janvārī plkst. 12 Senioru kino klubā tiks demonstrētas daudzsēriju filmas Pansija pilī pirmās divas sērijas pēc rakstnieka Anšlava Eglīša romāna motīviem. Vairāk informācijas var lasīt interneta vietnē kinobize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja