Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lieldienu brīvdienās Riga IFF ģimenēm tiešsaistē piedāvā 16 aizraujošas filmas

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) aicina Lieldienu brīvdienas pavadīt, baudot izmeklētu ģimenes kino Riga IFF kolekcijas tiešsaistes platformā. Bērnu un ģimenes filmu izlasē apkopoti 16 kino darbi – 6 pilnmetrāžas un 10 īsfilmas – lieliem un maziem skatītājiem.

Varēs izbaudīt krāsu karuseli filmā Siroko un vēju valstība, doties Robina Huda cienīgā dēkā kopā ar Nina un eža noslēpums galvenajiem varoņiem, izzināt Rīgas priekšpilsētas noslēpumus darbā Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi vai skatīties citas bērnu iemīļotas filmas vietnē rigaiff.lv/lieldienas.

Plašajā jaunākajiem kino skatītājiem piemērotajā filmu izlasē ir pieejamas gan spēles, gan animācijas pilnmetrāžas un īsās metrāžas filmas visai ģimenei. Rādot drosmi pārkāpt valodas barjerām, sociālajai izcelsmei un aizspriedumiem, latviski ierunātā ģimenes filma Piedzīvojumi Ašas zemē atsedz vēsturiski sarežģītās un neviennozīmīgās iebraucēju un pirmiedzīvotāju attiecības. Savukārt neprātīgām avantūrām piepildītā ceļa filma Los Bando seko absurdu ķibeļu piepildītam pusaudžu rokgrupas braucienam uz Norvēģijas ziemeļiem. Aizraujot jebkuru piedzīvojumu kāru dvēseli, Los Bando caurvij niansēts humors, cilvēciska sirsnība un arī pusaudžu ikdienas rūpju neizbēgamā nasta.

Festivāla tiešsaistes nomas klāsts papildināts ar divām augstvērtīgām un starptautiski novērtētām franču animācijas filmām, kas atklāj autoru unikālo rokrakstu animācijas tradīcijas ietvarā. Valdzinošā animācijas filma Siroko un vēju valstība ir asprātīgs un krāšņs piedzīvojumu stāsts, kas leģendārā animācijas filmu režisora Mijazaki iedvesmotā krāsu un formu karuselī atklāj kaķu meitenīšu Žiljetas un Karmenas piedzīvojumus. Film noir noskaņās ieturētais detektīvstāsts bērniem Nina un eža noslēpums mazo dēkaiņu Ninas un Mehdi skatam sabiedrību rāda caur pieaugušo pasaules šaubu, netaisnības un fantāzijas trūkuma prizmu. Tiešsaistē joprojām iespējams noskatīties arī pašiem mazākajiem skatītājiem piemēroto, muzikāli krāšņo ceļa filmu Juku un Himalaju zieds par pelītes Juku aizraujošo avantūru, ko papildina mīklas, dziesmas un jauni draugi uz mūžu.

Tāpat tagad nomai pieejamas arī vairākas starptautiski atzītas un skatītāju iemīļotas Latvijas animācijas studijas Atom Art filmas bērniem. Izceļot uzdrīkstēšanos izmainīt telpu sev apkārt, vasarīgā piedzīvojumu filma Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi atklāj neierastu, runājošiem suņiem un cēliem mērķiem piepildītu Maskačkas stāstu. Savukārt aizkustinošajā animācijas filmā Bize un Neguļa, mazajai Bizei kopā ar iedomu draugu Neguļu kaldinot negantu plānu, kā pilnībā atgūt vecāku uzmanību, tiek šķetināta svarīga, bet maz apspriesta tēma – vecākā bērna izjūtas, ģimenē ienākot vēl vienam bērniņam. Plašo pilnmetrāžas filmu klāstu izlasē papildina arī animācijas īsfilmu cikla Lupatiņi varoņu Zeķītes, Cimdiņa, Spilventiņa un Lakatiņa nenogurstošā zinātkāre un aizraujošās pasaules izpētes gaitas.

Riga IFF Kolekcija ir īpaša kino darbu izlase, kurā apkopotas mākslinieciski augstvērtīgas Eiropas un pasaules filmas no festivāla iepriekšējo sezonu programmām. Ieguvuši skatītāju, kino kritiķu un festivālu žūriju atzinību, šie darbi kā lieliem, tā maziem kino mīļiem nu turpina savu ceļu pie skatītājiem citos izrādīšanas formātos. Filmu izlase ir apkopota Riga IFF kolekcijas tiešsaistes platformā online.rigaiff.lv, ļaujot skatītājiem visā Latvijā tiem ērtā laikā un vietā izbaudīt kvalitatīvu un drosmīgu kino, neizejot no mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja