Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LTV1 svētdienās rādīs BBC seriālu Karš un miers

No svētdienas, 6. marta, turpmākās sešas nedēļas LTV1 skatītāji plkst. 21.25 varēs sekot līdzi vēsturiskās drāmas Karš un miers notikumiem, informēja LTV pārstāve Agita Pudule. Britu raidsabiedrība BBC ir atdzīvinājusi leģendārā krievu rakstnieka Ļeva Tolstoja romānu, ļaujot to ieraudzīt jaunā gaismā. 

Sižeta centrā ir trīs jaunieši - Pjērs, Nataša un Andrejs – kuri izbauda Sanktpēterburgas greznās elites priekšrocības. Viņi ir pilni jaunības maksimālisma un entuziasma, sasnieguši vecumu, kad dzīves jēgas meklējumi kļūst nozīmīgi gara pilnveidošanā. Labsirdīgais, taču dīvainais Pjērs, Krievijas bagātākā cilvēka dēls, vēlas padarīt labāku visu pasauli. Pievilcīgajam un galantajam Andrejam ir apnikusi bezjēdzīgā eksistence, viņš meklē tās mērķi, kamēr skaistā un enerģiskā Nataša meklē savu patieso mīlestību. Tajā pašā laikā Napoleona armija virzās tuvāk Krievijas robežām. Pjēra, Andreja un Natašas likteņi kopā ar pārējo Krievijas sabiedrību mainīsies uz visiem laikiem.

Dažas seriālā redzamās ainas ir filmētas Latvijā, greznajā Rundāles pilī. Kā pastāstīja Rundāles pils pārstāvji, seriālā gan tā pārvērsta teju līdz nepazīšanai. Pils Zelta zāles, Marmora zāles, hercoga apartamentu un hercogienes buduāra greznās telpas seriāla filmēšanas vajadzībām tika papildinātas ar neiedomājamu skaitu no Krievijas, Čehijas un Lietuvas atvestiem rekvizītiem: antikvārām mēbelēm, porcelānu un krāšņiem interjera priekšmetiem. Aktieru tērpšanai uz Latviju tika atvesti vairāk nekā 700 vēsturiski tērpi, kuri kopā ar grezno interjeru uz TV ekrāniem atdzīvina izcilo Ļeva Tolstoja romānu. 

Ekranizācijas pirmizrāde Lielbritānijā notika pavisam nesen – šī gada janvārī. Seriāls jau saņēmis pozitīvas atsauksmes. Laikraksts The Telegraph atzinis to par "elpu aizraujošu". The Guardian raksta: "Tas ir tonāli perfekts, nodrošinot pareizo līdzsvaru starp drāmu un vēsturi, spriedzi un emocijām, kaisli un humoru." Kā norādīts presē, vidēji katru Karš un miers sēriju noskatījās aptuveni septiņi miljoni Lielbritānijas iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja