Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pakalniņas filma Ausma saņēmusi balvu Irānas filmu festivālā

Nupat noslēdzies Starptautiskais Fadžras filmu festivāls Irānā, kurā Lailas Pakalniņas spēlfilma Ausma saņēmusi galveno balvu kategorijā _Māksla un pieredze, _informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Kā jau iepriekš ziņots, lai Latvijas/Polijas/Igaunijas kopražojuma filmu Ausma varētu izrādīt festivālā, kura nosaukums Fajir irāņu valodā arī nozīmē "ausma", tā bija jāīsina, izgriežot epizodes, kas nelikās piedienīgas vietējam valsts filmu cenzoram.

Par spīti šiem sarežģījumiem režisore Laila Pakalniņa atzīst - šajā festivālā, kas ir nozīmīgākais un lielākais Irānā, Ausma sagaidīta ar lielu izpratni. Neskatoties uz šķietami lielajām kultūras atšķirībām, tieši Irānas skatītājs ieraudzījis filmā pat vissīkākās nianses un nolasījis autoru dotos kodus, tādēļ režisorei bijušas aizkustinošas sarunas pēc filmas seansiem. 

Festivāls savai auditorijai demonstrēja plašu filmu programmu, kurā bija pārstāvētas daudzas pasaules valstis - Sīrija, Turcija, Dānija, Itālija, Krievija, Japāna, Francija, Indija, Spānija, Irāka u.c.

Laila Pakalniņa gan nebija klāt festivāla noslēguma ceremonijā, kas, piedaloties festivāla viesiem un Irānas amatpersonām, notika pirmdien, jo tajā laikā režisore jau bija ceļā uz Go East filmu festivālu Vācijā, Vīsbādenē. Informācija par balvu režisori sasniedza pateicoties Irānā aizliegtajam Facebook portālam un vienam no aizrautīgiem filmas faniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja