Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Diena startē mobilajās aplikācijās, piedāvājot Kino Dienu

Mediju koncerns Diena laidis klajā kinoapmeklētājiem un filmu mīļiem domātu aplikāciju Kino Diena, kas būs pieejama visiem iPhone un Android sistēmas viedtālruņiem bez maksas. Tā piedāvās aktuālo, lielākajos Latvijas kinoteātros izrādīto filmu seansus, aprakstus, video treilerus, kā arī Dienas kinokritiķu Ditas Rietumas un Normunda Naumaņa īsrecenzijas.

Savu vērtējumu zvaigznītēs par filmu varēs paust arī ikviens aplikācijas lietotājs. Dienas mediju galvenais redaktors Guntis Bojārs pauž, ka Kino Diena ir tikai sākums nopietnai Dienas ekspansijai mobilo tehnoloģiju jomā. Drīzumā jau gaidāma mobilā aplikācija sēņotājiem, kā arī vēl šogad būs citi jaunumi un pārsteigumi Latvijas mediju tirgum.

Pērn jūnijā Diena kā pirmā Latvijā jau radīja īpašu planšetdatoru vides produktu - nedēļas žurnālu 5Diena -, kam jau ir izveidojies savs lasītāju loks. Šobrīd pieejama arī interneta portāla diena.lv mobilā versija.

Kino Dienas aplikācijas vadmotīvs ir: «Zini, uz ko tu ej.» Dienas kinokritiķe Dita Rietuma skaidro, ka aplikācija ļaus pirms filmu apmeklējuma orientēties tajā, kas tiek rādīts, novērtēt un izvēlēties tiešām savai gaumei un vēlmēm atbilstošu kino. Ņemot vērā, ka aplikācijas palaišana sakrīt ar kinofestivālu Baltijas pērle, aplikācijā ir atrodams arī festivālā piedāvāto filmu klāsts un izvērtējums.

«Dienas vērtība ir tās cilvēki un ražotais saturs. Ņemot vērā, ka auditorija kļūst arvien mobilāka, mūsu uzdevums ir šo mūsu radīto saturu padarīt aizsniedzamu ikvienam, jebkurā laikā un vietā,» norāda G. Bojārs. «Pasaules mediju vide arvien vairāk un vairāk runā un īsteno mediju kanālu kvartetu - drukātais izdevums, portāls, planšetdatori un mobilie telefoni -, un šo konceptu rada arī Diena, kas allaž ir bijusi novatoriskākais mediju uzņēmums.» Turklāt, kā norāda G. Bojārs, katram kanālam ir sava loma un uzdevums un ikviens no tiem ir svarīgs ar savu funkciju un auditoriju.

Saskaņā ar TNS Latvia Digital datiem Latvijā viedtālruņus lieto jau 12% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem jeb aptuveni 190 tūkstoši iedzīvotāju. Savukārt mobilo telefonu operatori ziņo, ka, pērkot jaunu telefonu, viedtālruni izvēlas jau katrs ceturtais pircējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja