Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apbalvoti bibliotekāri - gaismas nesēji

19. aprīlī Gaismas pils Ziedoņa zālē paziņoti un sveikti konkursa Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs uzvarētāji, informēja notikuma pārstāve Olita Pričina-Voitika.

Latvijas Bibliotekāru biedrība un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNB Atbalsta biedrība) svinīgā ceremonijā un svētku noskaņās pasniedza balvas labākajiem Latvijas bibliotekāriem. Balvas tiek piešķirtas par bibliotekāru sasniegumiem, ieguldījumu, izcilību, attieksmi pret savu darbu un lasītājiem.

Konkursā Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs balvu saņēma četri bibliotekāri no Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales. Balva piešķirta lauku bibliotekāriem, kuri  aktīvi darbojas savā pagastā un bibliotēkā, veido to par "mazo gaismas pili", neaizstājamu izglītošanās un kultūras centru un mājīgu satikšanās un aktivitāšu vietu vietējiem iedzīvotājiem. Konkursam bibliotekārus piesaka lasītāji, tādējādi pasakot paldies un novērtējot bibliotekāru darbu.

Balvu Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs Kurzemes reģionā saņēma Kuldīgas novada Pelču pagasta bibliotēkas vadītāja Daina Girvaite. Tituls Latgalē aizceļoja uz Rēzeknes novada Feimaņu pagasta bibliotēku, kur jau 34 gadus strādā Erna Ulase. Par laureāti Vidzemē izraudzīta Andra Auniņa no Burtnieku novada Rencēnu pagasta 1. bibliotēkas. Savukārt Gaismas nesējas balvu Zemgalē šogad saņēma Emma Malahovska no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta biliotēkas. Viņa par bibliotekāri Bebrenes bibliotēkā strādā 27 gadus.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība konkursu Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs organizēja jau devīto reizi. Šogad konkursam lasītāji pieteica 54 pagastu bibliotekārus. Kandidātus pēc konkursa nolikuma kritērijiem vērtēja LNB Atbalsta biedrības žūrija, konsultējoties ar Latvijas Bibliotekāru biedrības pārstāvjiem un reģionu galvenajiem bibliotekāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja