Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Apmeklē Latvijas Grāmatu izstādi kopā ar bērniem!

Jau šajā nedēļas nogalē – no 28. februāra līdz 1. martam – Ķīpsalā notiks Latvijas Grāmatu izstāde 2020, kurā īpaši gaidīti mazie apmeklētāji! Līdzās plašajam bērnu grāmatu klāstam būs daudz izglītojošu un aizraujošu pasākumu, informēja izstādes rīkotāji.

Iepazīt jaunākās bērnu grāmatas izstādē piedāvās gandrīz visi Latvijas grāmatizdevēji. Piemēram, Liels un mazs prezentēs Romanas Romanišinas un Andrija Lesiva jaunās izziņas bilžu grāmatas Tā es redzu un Skaļi, klusu, čukstus, Pētergailis Jura Zvirgzdiņa grāmatu Rasas vasara un igauņu rakstnieces Kairi Lookas grāmatu ne tikai bērniem Lidostas blaktis nepadodas, Jāņa Rozes apgāds trīspadsmito grāmatu par Kokosriekstu Mazais pūķis Kokosrieksts un džungļu dārgumi u. c. Savukārt bērnu grāmatas krievu valodā piedāvās izdevniecība Samokat no Krievijas, Belkniga no Baltkrievijas, Ranok no Ukrainas.

Izstādē ar burvīgo spēļu pasauli gan lielus, gan mazus iepazīstinās Games4You, Brain Games, Ekka, Solid Wood Gifts, Izglītojošo spēļu un metožu asociācija un citi. 28. februārī plkst. 14 Games4You ekspozīcijā varēs satikt burvju mākslinieku, bet sestdien plkst. 14 piedalīties kubiku rubiku turnīrā. Savukārt Brain Games eksperti iemācīs jaunas spēles un atgādinās jau zināmo spēļu noteikumus.

28. februārī izstādes Jautrajā lasītavā plkst. 12.15 un 13.15 Labo un radošo darbu apvienība aicina bērnus uzspēlēt literatūras spēli par rakstniekiem un darbiem, kas māca būt atbildīgiem par saviem četrkājainajiem draugiem. Atbildības stunda ir sirsnīgs un ļoti izglītojošs pasākums, kurā bērnus rosina domāt un just. Būs arī tikšanās ar kādu mīļu četrkājaino draugu. Bērni varēs piedalīties interesantos konkursos par grāmatām, kas vēsta par sirsnību un nesavtīgu attieksmi pret dzīvniekiem. Zinošākajiem balvas – grāmatas un kāds gards pārsteigums!

Bērni varēs darboties arī Smilšu lampas  sensorās aktivitātes zonā – sajust smilšu un gaismas burvīgo iedarbību smilšu lampās, zīmēt un radīt pasaku stāstu ilustrācijas uz gaismas galdiem, pārbaudīt magnēta likumus un izveidot garāko vārdu no magnētiskā konstruktora. Ikviens varēs izveidot arī savu Rīgas stāstu ar koka pilsētu Mana Rīga.

28. februārī plkst. 15.15 Jautrajā lasītavā varēs tikties ar slaveno stāstu varoni čaučau sunīti Rafi un viņa saimnieci, rakstnieci Vitu Štelmaheri. Būs stāsti par grāmatu tapšanu, jaunām iecerēm, fotografēšanās un ķepaini autogrāfi!

29. februārī plkst. 11.15 Jautrajā lasītavā izdevniecība Sapņu spalva aicina apmeklēt grafiti darbnīcu bērniem, kurā notiks iepazīšanās ar Leldes Braķes-Klaverī un Nila Klaverī (12 gadi) jauno grāmatu bērniem Grafiti noslēpums. Mazie lasītāji varēs ieklausīties stāstījumā par Rīgas ielu mākslu un ar ūdensbāzes aerosola krāsām paši izveidot savu trafaretu jeb stensilu uz papīra vai T-krekla. Ieteicams paņemt līdzi uz izstādi savu krekliņu!

Vai ir kāds cilvēks, kurš kādreiz nav sapņojis atrast paslēptus dārgumus? Arī mazajam pūķim Kokosriekstam iedegas acis, kad viņš par to iedomājas! 29. februārī no plkst. 13 līdz 15 Jāņa Rozes apgāda ekspozīcijā darbosies atraktīvais grāmatu tēls pūķītis Kokosrieksts, kurš kopā ar bērniem atcerēsies jau zināmos stāstus un aicinās iesaistīties dažādās jautrās aktivitātēs. Pēc tam Kokosrieksts dosies uz Jautro lasītavu, kur plkst. 15.15 notiks trīspadsmitā stāsta Mazais pūķis Kokosrieksts un džungļu dārgumi atvēršanas svētki.

29. februārī plkst. 13 Jautrajā lasītavā notiks pasākums Burvju nometnes Harija Potera faniem. Būs tikšanās, fotografēšanās, aktīva darbošanās un maģija! Vēlams ierasties grāmatu varoņu tērpos un līdzi ņemt Potera pasaules maģiskos aksesuārus.

29. februārī plkst. 11.00 maskoties un našķoties mazos lasītājus uz Zvaigzne ABC ekspozīciju aicina grāmatas Koko un Riko autores Evija Gulbe un Linda Lošina. Tai pašā laikā Pētergaiļa ekspozīcijā ar bērniem tiksies iemīļotais rakstnieks Juris Zvirgzdiņš (viņš arī Tobiass!). Vēl Ķīpsalā viesosies igauņu rakstniece Kairi Looka, kura 29. februārī plkst. 16.15 prezentēs savu pirmo latviešu valodā tulkoto bērnu grāmatu Lidostas blaktis nepadodas. 1. martā bērni varēs vērot, kā viena no Latvijas ražīgākajām bērnu literatūras māksliniecēm Agija Staka zīmē. Savukārt Kurzemes rakstnieki svētdien plkst. 14.15 mammām, tētiem un bērniem iemācīs dažas jautras izklaides, kur vienīgā "rotaļlieta" ir grāmata. Būs labās blēņas!

Tuntuļu Jurītis ir pasakains un aizraujošs stāsts par apķērīgu lauku zēnu Jurīti, kurš iekļūst gan neticamos piedzīvojumos, gan nepatikšanās, no kurām vienmēr izkuļas ar veselu ādu. Asprātīgie pantiņi, kuros dzirkstī dzejniekam Albertam Kronenbergam tik raksturīgais vieglums un ironija, ir latviešu literatūras bagātība, un ikvienu bērnu aicinām to iepazīt. Tātad – svētdien, 1. martā, plkst. 11.15 Jautrajā lasītavā mazie izstādes apmeklētāji īpaši aicināti uz Leļļu teātra izrādi Tuntuļu Jurītis. 

Pirms došanās uz Latvijas Grāmatu izstādi 2020, var pārskatīt savu grāmatplauktu, jo izstādē darbosies arī grāmatu maiņas punkts. Starp citu, Rīgas Centrālā bibliotēka maiņas punktam ir sagatavojusi sākumkapitālu – 4876 grāmatas, no kurām 1096 ir bērnu un jaunatnes literatūra. Arī vecāki atradīs sev piemērotu lasāmvielu!

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde Skola 2020. Vairāk: www.bt1.lv/skola

Jaunumiem var sekot sociālajā tīklā Facebook: www.facebook.com/gramatuizstade

 

Ieejas biļetes cena: 3 eiro.

Pensionāriem, studentiem, skolēniem, invalīdiem – 1 eiro.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.

Ar izstādes Skola 2020 biļeti ieeja Latvijas Grāmatu izstādē 2020 – bez maksas!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja