Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Jaunākais žurnāla Veto numurs veltīts komandas tēmai

Iznācis kultūras žurnāla Veto 35. numurs, kas veltīts komandas tēmai, informēja izdevuma pārstāve Santa Vaskinoviča.

Žurnālā lasāmas intervijas ar raksnieku Paulu Bankovski, sport-punk grupu Rīta stienis, elektroniskās mūzikas apvienību Lamb, vācu reklāmas dinozauru Ingmaru Jansonu, producentu un mūziķi no Londonas – Powell jeb Oskaru Pauelu, ilustratoru Mārtiņu Zuti un citiem. 

Pauls Bankovskis sarunā ar Veto dalās pārdomās par rakstniecību kā amatu, kā arī skaidro, kāda vara piemīt raksnieka profesijai, savukārt grupas Rīta stienis dalībnieki atceras trakākos un smieklīgākos piedzīvojumus no saviem koncertiem. Ingmars Jansons stāsta par to, kā laba reklāma var glābt dzīvības, un dalās iespaidos par situāciju Latvijas reklāmas vidē. Bet par to, kā dīdžejam pārsteigt un uzkarsēt publiku, intervijā runā mūzikas producents Powell, kas rada neparastu, Frankenšteina briesmonim pielīdzinātu mūziku. 

Komandas tēmai veltītajā numurā vēl lasāma saruna ar štāba bocmani Vladimiru Seļmu, kura darbs ir komandēt Jūras spēku vīrus, kā arī intervija ar Latvijā vienīgās motobola jeb futbola, ko spēlē motocikla mugurā, komandas pārstāvi Edgaru Vilcānu, kas stāsta par to, kā valstī vienīgā komanda cenšas uzturēt šo izzūdošo sporta veidu dzīvu. Tāpat Veto lappusēs lasāma diskusija, kurā režisore Laura Groza-Ķibere, Latvijas Gaidu priekšniece Agnija Jansone un zinātniece Inese Čakstiņa salīdzina komandas un individuālā darba priekšrocības, kā arī pieskaras jautājumam par sieviešu-līderu lomu dažādos kolektīvos un apvienībās. 

Žurnāla fotostāsta rubrikā lasītājs varēs iepazīties ar vairākām konceptuālām cilvēku grupām, ko kopā tur vienoti mērķi, intereses vai tradīcijas – tur stāstīts par ZAZ automobiļu klubiņu, studenšu korporāciju, Dienas centra pašpalīdzības grupiņu un citiem. Savukārt literatūras sadaļā publicēts jaunā autora Naura Lukševica garstāsta 666 fragments.   

Veto 35. numura ilustrācijas veidojis mākslinieks-ilustrators Mārtiņš Zutis, kas, lai radītu zīmējumus, licis sadarboties savai labajai un kreisajai rokai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja