Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nāk grāmata Latvijas kultūras vēsture

Šis pavasaris tiks iezīmēts ar nozīmīgu notikumu 21. gadsimta kultūras dzīvē Latvijā. Apgāds Jumava klajā laiž unikālu, monumentālu izdevumu – grāmatu Latvijas kultūras vēsture. Tas ir visaptverošs vēstījums par kultūrmantojumu un kultūras procesiem Latvijā daudzu gadsimtu garumā, iekļaujot aktuālās norises arī par pēdējām desmitgadēm. Aprīlī tiek izsludināta iepriekšparakstīšanās uz šo unikālo izdevumu, kad grāmatu iespējams pasūtīt par draudzīgāku cenu. Grāmatu plānots izdot maijā.

Vērienīgais projekts septiņu gadu garumā tapis Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Ojāra Spārīša vadībā. Divdesmit divu autoru kolektīvs pārstāv Latvijas akadēmisko eliti, viņu vidū ir gan akadēmiķi un zinātnisko institūtu vadošie pētnieki, gan augstskolu mācībspēki un profesori. Grāmatā analizēti un sistematizēti nozīmīgi fakti par Latvijas kultūras vēsturi, tagadni  un tendencēm. Tas ir saistoši uzrakstīts vēstījums par latviešu literatūru, folkloru, mitoloģiju, valodu, vēsturi, vizuālo mākslu, arhitektūru, modi, kino, teātri, mūziku  un citām jomām, katrā no tām izceļot svarīgākos notikumus un izcilas personības.

Šis ir kvalitatīvs, izglītojošs izdevums ar paliekošu vērtību nākamajām paaudzēm. Grāmatā iekļauts bagātīgs vizuālais materiāls: vairāk nekā 1000 fotogrāfiju un attēlu, pārskatāmi veidotas hronoloģiskas notikumu tabulas. Kā vērtīgs izziņu avots tas noderēs skolēniem, studentiem un  ikvienam interesentam, papildinot zināšanas par plašu kultūras spektru Latvijā gadsimtu škērsgriezumā un stiprinot latviskās identitātes gēnu.

Grāmata tapusi, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latviešu fonda, laikraksta Diena, kā arī Viktora Tihonova atbalstam. Apjomīgais izdevums ir vērtīga dāvana lasītājam 2021. gadā, kad apgāds Jumava svin savu trīsdesmit gadu darba jubileju, ar šo izdevumu sniedzot savu pienesumu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā.

Plašāka informācija  par  iepriekšparakstīšanos uz izdevumu Latvijas kultūras vēsture apgāda mājas lapā jumava.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja