Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas un Lielbritānijas dzejnieki atdzejos viens otra daiļdarbus

No šodienas līdz 17. septembrim Rīgā norisināsies jau trešā starptautiskā atdzejas darbnīca, kurā deviņi dzejnieki no Latvijas un Lielbritānijas sešu dienu garumā atdzejos viens otra darbus, informēja darbnīcu rīkotāji, platformasLatvian Lietarture pārstāvji.

Starptautiskajā atdzejas darbnīcā piedalīsies latviešu dzejnieki Inga Pizāne, Eduards Aivars, Henriks Eliass Zēgners, Katrīna Rudzīte, bet Lielbritāniju pārstāves dzejnieki Raeins van Vinkls (Ryan Van Winkle), Lirs Gvins Luiss (Llŷr Gwyn Lewis), Ketrīna Souberija (Katherine Sowerby), Viljams Letfords (William Letford) un Makgilivreja (MacGillivray).

Darbnīcas izskaņā, 16. septembrī plkst. 18, visus tās dalībniekus varēs sastapt grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace TELPA organizētajā pasākumā Dzeja un atdzeja, kur dalībnieki sniegs publiskus dzejas lasījumus angļu un latviešu valodās, prezentējot piecu dienu laikā paveikto darbu.

“Līdz šim ir norisinājušās jau divas līdzīga tipa atdzejas darbnīcas Rīgā un Velsā, kuru rezultāti apliecina šāda veida dzejas tulkošanas procesa nepieciešamību un nozīmi. Gandrīz visiem latviešu autoriem, kuri piedalījušies iepriekšējās darbnīcās, ir atrasti izdevēji Lielbritānijā. Ciešais kopdarbs ar Lielbritānijas dzejniekiem iedvesmojis arī jaunu radošu projektu aizsākšanai, piemēram, latviešu dzejnieks Valts Ernštreits un britu dzejnieks Raeins van Vinkls šobrīd kopīgi veido lībiešu dzejas krājumu angļu valodā izdošanai nākamgad. Savukārt dzejniece Madara Gruntmane pēc darbnīcas Velsā sākusi aktīvi atdzejot dažādus britu dzejniekus un šobrīd uzaicināta uz radošo rezidenci Velsā. Daļa no pirmās atdzejas darbnīcas autoriem šogad uzstājās prestižajā literatūras festivālā Hay Lielbritānijā. Būtiski, ka britu un latviešu dzejnieki turpina savu sadarbību arī ārpus mūsu projekta ietvara. Nekas no tā nebūtu noticis bez dzejnieku satikšanās atdzejas darbnīcās, tāpēc liekam lielas cerības arī uz šo nedēļu”, stāsta projekta koordinatore Inga Bodnarjuka-Mrazauskas.

Projekta ietvaros dzejnieki viesosies arī Rīgas Kultūru vidusskolā un Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, lai iepazīstinātu ar savu darbu studentus, kas šobrīd apgūst citu valstu valodas un plāno nākotnē nodarboties ar literatūras tulkošanu.

Atdzejas darbnīca Latvijā norisinās jau otro reizi reizi un ir daļa no gatavošanās procesa Latvijas dalībai Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Lielbritānijā. Jau iepriekš vēstīts, ka 2018. gadā Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm – Lietuvu un Igauniju – būs Londonas grāmatu tirgus īpašie goda viesi, kam tiks pievērsta pastiprināta ārzemju izdevēju, aģentu un arī Londonas pilsētas viesu un apmeklētāju uzmanība.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja