Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LTV aicina pieteikties dokumentālo filmu konkursam

Latvijas Televīzija (LTV) izsludina konkursu kino nozares profesionāļiem dokumentālo filmu cikla Latvijai 95. Latvija šodien izveidei, informēja LTV pārstāvji.

Konkursa mērķis ir radīt filmas, laikmeta norises raksturojošas liecības, kas veiktu padziļinātu mūsdienu Latvijas realitātes izpēti un atklātu to cilvēku stāstos. Latvijai 95. Latvija šodien rīko LTV ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un kopā ar Nacionālo kino centru (NKC), apliecinot gatavību ciešākai sadarbībai starp kino nozares profesionāļiem un sabiedrisko televīziju.  

Konkursa kopējais finansējums ir Ls 48 000. Tā rezultātā paredzēts piešķirt atbalstu četru 26 minūšu garu dokumentālo īsfilmu izveidei. Radošajām komandām būs iespēja saņemt NKC piesaistītā eksperta, European Documentary Network apmācību vadītāja Mikaela Opstrupa konsultācijas. Atbalstītās filmas plānots demonstrēt LTV ēterā šī gada novembrī, atzīmējot Latvijas 95. dzimšanas dienu.

LTV un NKC aicina kino nozares profesionāļus radīt vizuāli un saturiski augstvērtīgas dokumentālās filmas ar ilglaicīgu vērtību. Latvijas vēsture top ne tikai grandiozos notikumos, bet arī ikdienas norisēs. Televīzijas dokumentālo filmu uzdevums ir saskatīt tajās plašākas likumsakarības un pārvērst tās par vēstures liecību, spēt ātri reaģēt uz sabiedrības aktualitātēm un vienlaikus nezaudēt māksliniecisku dziļumu un radošas formas meklējumus.

Projekta pieteikums dalībai konkursā jāiesniedz LTV līdz 2013. gada 26. aprīlim plkst. 12. Rezultāti tiks paziņoti 2013. gada 15. maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja