Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pirmizrādi piedzīvos septiņu Eiropas kino režisoru filma par Rīgu

3. septembrī plkst.18 kinoteātrī _Splendid Palace _notiks septiņu Eiropas dokumentālā kino režisoru kopprojekta _Pāri ceļiem un upei _pirmizrāde, informēja filmu studijas Mistrus Media pārstāve Madara Kalniņa. 

Rīgā uz pirmizrādi ieradušies filmas veidotāji Rainers Komers no Vācijas, Betina Henkele no Austrijas, Jāks Kilmī no Igaunijas, Sergejs Lozņica no Ukrainas un viņu filmēšanas grupas dalībnieki. Režisori filmu veidoja vairāku gadu garumā, sadarbojoties ar Latvijas antropologiem un meklējot savai kinovalodai apliecinājumu Rīgas un tās apkaimju stāstos, kā rezultātā ir tapušas septiņas īsfilmas. 

Pirms pirmizrādes plkst. 15 Eiropas mājā (Aspazijas bulvārī  28, Rīgā) ar filmas režisoriem un tās līdzautoriem sociālantropologiem notiks diskusija Kaķis, Latvegasa un septiņi ārpusnieki. Diskusiju vadīs nodibinājuma Rīga 2014 tematiskās līnijas Ceļu karte  kuratore Gundega Laiviņa. Sarunā piedalīsies filmas režisori, kā arī sociālantropologi Ieva Raubiško, Māris Prombergs, Māra Pinka, Garets Hamiltons un Agnese Cimdiņa. Uz dikusiju aicināts ikviens interesents un to tiešraidē varēs vērot portalā www.lsm.lv.

"Rīdziniekiem patīk skatīties kino, taču šis filmas projekts mūsu pilsētas iedzīvotājus no kino vērotājiem padarīja par filmas varoņiem. Veidojot filmu, mēs pārliecinājāmies par Rīgas iedzīvotāju atsaucību un gatavību palīdzēt kino tapšanā. Pateicoties filmas veidošanā iesaistīto režisoru pasaules slavai, filma dos iespēju iepazīt mūsu pilsētas stāstus arī ārpus Latvijas," stāsta filmas producente Antra Gaile.

Filmas producenti ir Antra Gaile, Gints Grūbe, filmas režijas konsultants Dāvis Sīmanis, skaņu režisori: Aleksandrs Vaicahovskis, Artis Dukaļskis, Vladimirs Golovnitskis.

Pāri ceļiem un upei ir Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums projekta Force majeure ietvaros un filmas tapšanā iesaistījās režisori, kuri pazīstami ar Rīgas dokumentālā kino tradīcijām un ir iedvesmojušies no tām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja