Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Publicētas latviešu tautas pasakas iPad planšetdatoriem

Lai popularizētu latviešu valodu un pasakas, kā arī palīdzētu veidot mācību procesu izmantojot planšetdatorus, iTunes servisā publicētas divas latviešu tautas pasakas Abra un Kā kokiem izgāja, kā arī divi mācību materiāli - spēles 2 vienādi un Pūce, informēja komunikāciju aģentūras E-Forma pārstāvis Ardis Markss.

Mācību uzdevumos - spēlēs darbojas personāži no pasakām Abra un Kā kokiem izgāja. Interesantā un interaktīvā veidā spēlē Pūce var salikt vārdus, savienot vārdus ar attēliem vai skaitīt. Spēlē izmantotie vizuālie tēli ļauj labāk atcerēties un saprast iepriekš noklausītās pasakas. Savukārt uzdevumi ļauj skolotājiem un vecākiem piedalīties izglītības procesā kopā ar bērniem, uzdodot savus jautājumus - ko bērni iegaumēja, ko darīja pasaku tēli vai par ko stāsta pasaka.

Interaktīvo uzdevumu aprobācijas laikā Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas klasē bērni ar lielu aizrautību piedalījās gan pasaku tapšanā, gan aprobēšanā, gan uzdevumu pildīšanā, kuru pamatā ir savietošanas un salīdzināšanas principi, kur mainās tēli un atbilžu versijas.

Jauno tehnoloģiju ienākšana skolā veicina jaunas domāšanas paradumus, kas pierāda, ka nepieciešamas būtiskas korekcijas mācību procesā – plānošanā, stundas organizēšanā un vadīšanā. Lai veiksmīgi integrētu planšetdatorus mācību procesā, ir izstrādāts vairāksoļu metodiskais materiāls, kurā apkopoti gan tehnoloģiskie, gan metodiskie risinājumi, ar kuriem var iepazīties ikviens interesents.

Realizēto projektu atzinīgi novērtējuši projekta tapšanā un aprobācijā iesaistītie skolotāji. Kopumā ar projektu iepazīstināti vairāk nekā 300 skolotāji no dažādām Latvijas skolām. Daudzi šo pieredzi sāk pārņemt un turpina realizēt paši savās mācību iestādēs. Interaktīvo mācību līdzekļu izveidi atbalsta Sorosa fonds - Latvija.

Visi materiāli pieejami iTunes store un ir lejupielādējami pilnā versijā bezmaksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja