Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Raimonds Celms un Matīss Žilinskis uzstāsies Vilim Plūdonim veltītā koncertprogrammā Tālie krasti

2024. gads paies viena no izcilākajiem Latvijas dzejniekiem Viļa Plūdoņa zīmē, jo viņam 9. martā ir 150. jubileja. Iedvesmojoties no Viļa Plūdoņa romantiski tēlainās dzejas, apvienojies radošs duets – harizmātiskais Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms un jauns, daudzsološs pianists, mūziķis jau 4. paaudzē Matīss Žilinskis un tapusi jauna koncertprogramma Tālie krasti.

 

Uz skatuves satiksies divi šarmanti un harizmātiski mākslinieki, kuri jutekliskā gaisotnē izdzīvos stāstus par mīlestību, dabu, draudzību, bohēmisko pirmskara Latvijas radošo personību dzīves kāri un baudu. Balss, dzeja, dziesma, klavierspēle, tēlaina improvizācija ļaus uz brīdi nonākt kāda 1934. gada Vecrīgas dūmakām apvītā kafejnīcā pēc pusnakts…

"Tālie krasti ir veduši mani cauri piedzīvojumiem, romantiskām ainām, caur sauli un zvaigznēm jau komponēšanas procesā. Rūpīgi atlasītā dzeja no krājuma Tālie krasti uzrunāja mani ļoti tieši kā pilsētnieku, kā romantiķi, bet visstiešāk - kā mākslinieku, un es ceru, ka tā uzrunās arī Jūs!" norāda pianists un komponists Matīss Žilinskis.

“Vilis Plūdonis man līdz šim bija nezināms. Man bija tikai aptuvens priekšstats par viņa daiļradi, šī ir mūsu pirmā sadarbība. Jaunā komponista Matīsa Žilinska aicinājums izpildīt viņa kompozīcijas ir ļoti pagodinošs un iedvesmojošs. Dziesmās ar vienkāršiem izteiksmes līdzekļiem mēģinām atklāt dzejnieka poētikas noslēpumus. Un, šķiet, ka pats autors kā gudrs pedagogs nāk palīgā ar pārlaicīgiem padomiem mums - topošajiem dzejniekiem.

Liekas, ka laika posms starp mums un Plūdoni nemaz nav tik liels un Tālie krasti viens otru sadzird un redz,” atklāj aktieris Raimonds Celms.

Matīss Žilinskis ir mūziķis jau ceturtajā paaudzē - talantīgs pianists, komponists, aranžētājs, patlaban studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā un viņa talantu atzinīgi novērtējis pat maestro Raimonds Pauls. Šī ir viņa debija tik liela mēroga koncertprogrammas īstenošanā gan kā pianistam, gan kā komponistam. Matīsa radīto mūziku un Viļa Plūdoņa dzeju uz skatuves izdzīvos Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms. Raimonds ir piedalījies tādās filmās kā Dvēseļu putenis, Ar putām uz lūpām, Jumprava. Lielais notikums u.c., mūziklos Kaupēn, mans mīļais u.c., un šobrīd aktīvi darbojas Nacionālajā teātrī kā štata aktieris.

Klausītāji tiek aicināti uz koncertiem:

  • 1. martā pl. 19.00 koncertzālē “Kļaviņš Piano” Kuldīgā
  • 7. martā pl. 20.00 Kalnciema kvartālā, Vīnu veikala zālē, Rīgā
  • 10. martā pl. 13.00 Rankas muižā
  • 23. martā pl. 18.00 koncertzālē Valmiera
  • 24. martā pl. 16.00 Saldus mūzikas un mākslas skolā
  • 5. aprīlī pl. 19.00 ZEIT radošajā kvartālā, Līgatnē
  • 14. aprīlī pl. 17.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, Jūrmalā

Biļetes iegādājamas Biļešu paradīzē

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja