Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Režisors Jānis Streičs vadīs diskusiju par nacionālās identitātes nozīmi cilvēku dzīvē

Nacionālā identitāte kā mūsu dzīves pievienotā vērtība - tāda galvenā tēma dota daudzpusīgai kluba Latviskā identitāte un tās izpausmes diskusiju sarunai, kura norisināsies otrdien, 25. oktobrī plkst. 18.30 Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas Latviešu biedrības pārstāvji.

Diskusiju vadīs kinorežisors, Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda loceklis Jānis Streičs.J. Streičs uzsver: “Mēs neesam vairs katrs par sevi ar tautības ierakstu pasē, bet pilsoņi neatkarīgā valsti, kas  vienota ar visu pasauli. Mēs esam iegājuši pasaules tautu kopdzīvē un mums jāapzinās, ka Latvija ir Dieva dota vērtība, un tāpēc mērīt to ar dzīvsvaru un saukt par mazu ir grēks. Mēs esam Gara gaita, kurai Dievs devis vārdu Latvija.”“Latvieši ir bijuši un šodien ir visur, un līdz ar viņiem - kāda vēsts par mūsu nāciju. Laba vēsts, gribu apgalvot. Mūsu priekšgājēji par to ir pacentušies. Tāpēc esmu izvēlējies runātājus, kas varētu liecināt par Latvijas saistību ar pasauli,” stāsta kinorežisors.J. Streičs diskusijā piedalīties aicinājis sabiedrībā pazīstamus, dažādu jomu pārstāvjus - rakstnieku Roaldu Dobrovenski, rakstnieci Māru Svīri, profesori Janīnu Kursīti, Melburnas Latviešu biedrības priekšnieci Ivetu Laini, admirāli Gaidi Zeibotu, profesori Dagmāru Beitneri, žurnālistu Andreju Cīruli, Prezidenta padomnieci Elīnu Egli, Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapu metropolītu Zbigņevu Stankeviču, kino zinātnieku Agri Redoviču, komponistu Raimondu Paulu, kā arī diriģentu Andžeju Randēviču un Latvijas Zinātņu akadēmijas kori Gaismaspils.

Cik spējīgi esam sevi saglabāt brīvajā pasaulē, kur dotas visas iespējas? Vai Latvijas karavīri gan savā, gan svešās armijās ir tikai skaits un dzīvsvars? Kas Latvijas ikdienā visvairāk kropļo mūsu identitāti? Vai Latvijas prece var saglabāt, kopt un liecināt pasaulei mūsu identitāti? Kā kristietība var palīdzēt Latvijai saglabāt un kopt savu nacionālo identitāti? Tie ir svarīgākie jautājumi, par kuriem runās diskusijas dalībnieki.

Diskusiju klubs Latviskā identitāte un tās izpausmes Rīgas Latviešu biedrībā notiek Apvienotā Pasaules latviešu zinātnieku 3. un Letonikas 4. kongresa Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte laikā, kas no 24. oktobra līdz 27. oktobrim norisināsies Rīgā un citviet Latvijā, pulcējot vairāk nekā tūkstotš zinātniekus un citus interesentus no 15 valstīm.

Kongresu organizē Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Latviešu biedrība sadarbībā ar Latvijas universitātēm, akadēmijām, augstskolām un zinātniskajām institūcijām, to atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja