Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā ieradusies Riga IFF goda viešņa kinodīva Līva Ulmane

10. decembrī Rīgā ieradusies Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) goda viešņa, aktrise un režisore Līva Ulmane, kas uz festivālu atvedusi savu jaunāko filmu_ Jūlijas jaunkundze, _informēja festivāla pārstāvis Kaspars Beķeris.

Līvu Ulmani Latvijas skatītāji klātienē varēs satikt vairākkārt. Pirmoreiz režisore uzrunās publiku pirms savas filmas Jūlijas jaunkundze seansa 11. decembrī plkst. 17 kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē. Savukārt nākamajā dienā 12. decembrī plkst. 12 turpat Splendid Palace Lielajā zālē notiks kinozinātnieka Viktora Freiberga vadīta saruna ar ievērojamo norvēģu kinoaktrisi un režisori, kā arī režisora Ingmara Bergmana mūzu.

Kinoteātra Splendid Palace foajē jau kopš festivāla atklāšanas redzama Riga IFF goda viešņai Līvai Ulmanei veltīta izstāde Līva un Ingmars – tie ir fotokadri, kas vēsta par abu kinoleģendu sadarbību mūža garumā. Izstāde sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu būs apskatāma līdz pat janvāra beigām.

Ar Līvas Ulmanes vārdu saistās vēl kāds nozīmīgs Rīgas Starptautiskā kino festivāla pasākums – tieši viņa rakstījusi priekšvārdu ilggadēja tuva drauga, Norvēģijas Filmu institūta starptautisko projektu pārzinātāja, kino vēsturnieka Jana Erika Holsta grāmatai par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību kino jomā. Grāmatas Stārķa lidojums pār priežu mežu (Stork flying over pinewood) atklāšana notiks Riga IFF izskaņā 12. decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Grāmata vēsta par ievērojamākajiem Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības projektiem kino jomā no 1989. līdz 2014. gadam. Izdevuma veidošanā piedalījušies arī Latvijas autori - Daira Āboliņa, Dita Rietuma un Kristīne Matīsa. Tas dos ieskatu ne vien filmu projektos, bet arī Baltijas valstu kino nozares norisēs pēc neatkarības atjaunošanas, vadošajiem režisoriem un producentiem, filmu panākumiem ārvalstīs un svarīgākajiem kino festivāliem.

Festivāla programma pieejama: www.rigaiff.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja