Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saruna par Māra Melgalva dzeju

Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 6. martā, plkst.17.30 notiks pasākums Melgalva lietas – saruna par Māra Melgalva dzejas nozīmi 1980. gados un šobrīd.Māra Melgalva dzeja ir ironiska, dzēlīga un patiesa pret cilvēku un viņa vājībām. Viņš savā dzejā ir nežēlīgi prasīgs gan pret sevi, gan citiem.

Jau ar savu pirmo krājumu Meldijās iešana dzejnieks iemantoja lielu popularitāti, tomēr šodien plašāk zināma tā Melgalva dzejas daļa, kas kļuvusi par dziesmu tekstiem.Pasākumā piedalīsies dzejniece Inese Zandere, kuras debija dzejā tāpat kā Mārim Melgalvam notika astoņdesmitajos gados. Stāstos par Māri Melgalvu kā studiju biedru un muzejnieku dalīsies žurnāliste Ilze Vītola. Par darbu ar Māra Melgalva dzeju stāstīs komponists Juris Kulakovs, kura leģendārajai grupai Pērkons ir daudz dziesmu ar šī dzejnieka vārdiem.Pasākums notiek izstādes Smacenis sarīkojumu ciklā, kas veltīts ievērojamiem 1970. – 1980. gadu rakstniekiem. Ciklu aizsāka sarīkojums Klāva lietas, kurā pulcējās Klāva Elsberga lasītāji, cenšoties noskaidrot, vai un kādēļ Elsberga dzeja joprojām aktuāla arī 21. gadsimtā.Pirms pasākuma visi aicināti apskatīt izstādi Smacenis, kas pievēršas rakstnieku un mūziķu statusam Latvijā stagnācijas laikā un šodien. Izstādē apskatāmas arī notis grupas Pērkons dziesmai Gandrīz tautasdziesma, kas komponēta ar Māra Melgalva vārdiem.Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst.17.30. Sarīkojuma laikā bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Vietu skaits zālē ierobežots.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja