Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tehnisku problēmu dēļ no Latvijas šogad netiks izvirzītas filmas Oskara balvai nominācijā par labāko ārzemju filmu

Tehnisku problēmu dēļ no Latvijas šogad ASV Kinoakadēmijas balvas Oskars nominācijai par labāko ārzemju filmu netiks izvirzīta neviena filma.

Kā aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra informācijas un izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Zvirbule, nacionālā ekspertu komisija, izvērtējot pašmāju veikumus, bija iecerējusi Oskara balvai virzīt režisora Gata Šmita spēlfilmu Seržanta Lapiņa atgriešanās, taču tehnisku problēmu dēļa no šīs ieceres nācies atteikties.

„Filmu Seržanta Lapiņa atgriešanās nebija iespējams pieteikt balvai, jo noteiktajā laikā neizdevās iegūt filmas kopiju, kas bija jānosūta uz Ameriku. Radās problēmas ar DCP kopijas izgatavošanu, līdz ar to filmu producenti nevarēju darbu iesniegt paredzētajā laikā,” stāstīja Zvirbule.

Oskara balvai filmas iesniegt varēja līdz 3. oktobrim.

Kā norādīja Nacionālā Kino centra pārstāve, šis nav pirmais gads, kad Latvija neizvirza savu filmu balvai. Ja pagājušajā gadā balvai tika izvirzīta režisora Māra Martinsona filma Amaya, tad 2009. gadā Oskara balvai par labāko ārzemju filmu netika izvirzīta neviena filma.

2008. gadā pēc 16 gadu pārtraukuma Latvija ASV Kino akadēmijas balvai Oskars nominācijā par labāko ārzemju filmu izvirzīja režisora Aigara Graubas veidoto spēlfilmu Rīgas sargi.

Nacionālā ekspertu komisija izveidota ar Nacionālā kino centra vadītājas Ilzes Gailītes Holmbergas rīkojumu, kurā strādāja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V), Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāja Ieva Romanova, Latvijas Kinoproducentu asociācijas prezidents Vilnis Kalnaellis, Latvijas kinooperatoru asociācijas valdes loceklis Uldis Jancis, Nacionālā Kino centra spēlfilmu eksperts un kinorežisors Jānis Putniņš, kinokritiķis un Latvijas Universitātes asociētais profesors Viktors Freibergs, kinokritiķe un kinovēstures eksperte Dita Rietuma un žurnāla Kino Raksti galvenā redaktore Kristīne Matīsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja