Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mākslai vajag telpu Vasaras mājas izstāžu sēriju turpina Gints Gabrāns

No 14. jūlija Mākslai vajag telpu (MVT) trešajā projekta #Blumbergs. Bezgalība izstādē Vasaras mājā būs apskatāma mākslinieka Ginta Gabrāna darbu sērijas Food ekspozīcija ar nosaukumu Ēdiens: 2050. Tā balansē uz sociāla farsa robežas un, risinot utopiskās cilvēka ķermeņa attīstības vīziju, vēstī par pasaules pārapdzīvotību un pārtikas patēriņa problēmām, informē fonda pārstāve Katrīna Leiškalne.

Kā apgalvo izstādes kuratore Inga Šteimane, saikne starp Blumbergu un Gabrānu veidojas scenogrāfiskā aspektā – šī joma vieno abus māksliniekus – , savukārt darbs Ēdiens: 2050 skatītāju uzrunā ar savu atraktivitāti un teatrālumu. Pats mākslinieks skaidro, ka plašākā skatījumā darbs ir par dzīvi un nāvi - par enerģijas nonākšanu uz planētas un nāves klātesamību visa dzīvā kontekstā.

Ar pašu Gabrānu ikviens interesents ir aicināts tikties 21. jūlijā plkst. 18 autorvakara laikā. Savukārt līdz 10. jūlijam MVT Vasaras mājā apskatāma talantīgā fotogrāfa Anša Starka personālizstāde Pāri, kurā aplūkojami mākslinieka Ilmāra Blumberga portreti, kas, izņemot vienu, līdz šim nav bijuši publicēti. Mākslinieka autorvakars norisināsies šovakar, 7. jūlijā plkst. 18.

Vasaras māja ir radošā telpa, kurā norisinās mākslas pasākumi, mākslinieku autorvakari, lekcijas, diskusijas, performances un radošās darbnīcas. Šogad Vasaras mājā, notiks sešu izstāžu sērija #Blumbergs. Bezgalība, piedaloties māksliniekiem Miķelim Fišeram, Ansim Starkam, Gintam Gabrānam, Voldemāram Johansonam, Sabīnei Vernerei un Andrejam Strokinam. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Vairāk informācijas: www.makslaivajagtelpu.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja