Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Aicina uz feministiskās mākslas šovu un Fembloks atklāšanu

22. aprīlī, plkst. 16 TV 24 studijā, Blaumaņa ielā 32, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina uz performanci Feministiskās mākslas šovs un tematiskā 12 feminismu piezīmju bloka Fembloks atvēršanu, infomēja centra pārstave Marta Krivade.

Feministiskās mākslas šovs ir mākslinieču Ingrīdas Pičukānes, Rasas Jansones, Mētras Saberovas un Viviannas Marias Stanislavskas performance, kas vēstīs par sieviešu mākslu un tās nozīmi Latvijas mākslas vidē. Šī performance norisināsies kā improvizēts televīzijas sarunu šovs, kura laikā katra atklās savā dzīvē un mākslinieciskajā darbībā svarīgas ar feminismu saistītas tēmas. Sarunu šova vadītāja būs režisore un kinokritiķe Alise Zariņa.

Sarunu šovā I. Pičukāne lasīs lekciju Kam no mēnešreizēm bail?, kurā runās par māksliniecēm, kas pievēršas šai tēmai pasaulē, kā arī par savu personālizstādi Sarkanā istaba un reakciju, kādu tā izraisīja Latvijas medijos. Savukārt Mētra Saberova sniegs ieskatu medicīniskajā tūrismā, apvienojot pieredzi par tehnoloģiskajām procedūrām ar ikdienas trivialitāti. Rasas Jansones perfomance būs etīde par mātišķības tēmu - poētisks stāstījums, balstīts uz patiesiem notikumiem. Vivianna Maria Stanislavska demonstrēs īsu video performanci par feministieksiem uzskatiem ne-feministiskā sabiedrībā.

Paralēli šovam notiks tematiska piezīmju bloka Fembloks atvēršana, kas tapis, sadarbojoties māksliniecēm Ingrīdai Pičukānei, Rasai Jansonei, Mētrai Saberovai, Viviannai Mariai Stanislavska, Vikai Ekstai un sociālantropoloģei Annai Žabickai. Bloks iekļauj 12 dažādu feminisma virzienu skaidrojumus un gada laikā tapušas fotogrāfijas no mākslinieču radītām tematiskām fotosesijām, kas veltītas tādām tēmām un feminisma virzieniem kā feministiskajai pornogrāfijai, liberālajam feminismam, konservatīvajam feminismam, queer feminismam, ekofeminismam, etniskajam feminismam, radikālajam feminismam, brīvprātīgajai bezbērnotībai, jaunavībai, „dieviešu feminismam”, kristīgajam feminismam un mātišķībai. 

 

 

Top komentāri

maks
m
varat jūs tur ņemties cik gribiet, bet man nepatīk skatīties uz resnām, uzēstām un tizlām miesām. Nepatīk. Nepiespiedīsiet mīlēt Raini. Un no mēnešreizēm nebaidos. Vecīts būdams, esmu arī izlīdzējis un paketītes pat pircis. Viss dabīgais ir papirmo, bet tad kad sāk kviekt, mīliet mani resnu un pumpainu, nu nē... Ar savu ego ar pāparunājas, meitiņas.
Tavs vārds
T
Resnas pēcpuses un noļukušus sānus var slaidināt ar treniņiem un uzturu, nevis ar iestāstīšanu, lai citi tās uzskata par foršām :))
melnais humors
m
Pasauli iznīcinās feministes, jo viņām nav nedz prāta, nedz saprāta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja