Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks Korejas mūsdienu keramikas izstāde Pašterapija

No 5. oktobra līdz 14. janvārim Latvijas Keramikas biennāles ietvaros Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10) būs skatāma Korejas mūsdienu keramikas mākslas izstāde Pašterapija, kas veido stāstu par mākslinieku izjūtām saistībā ar laika mūžīgo ritējumu un esības brīža skaudro apzināšanos, informēja izstādes rīkotāji.

Izstādes mērķis ir izzināt Korejas keramikas mākslas tradīcijas un iezīmēt tās turpmāko pārvērtību ceļu mūsdienās, kad nozaru sinerģijas ietekmē robežas starp mākslas veidiem kļūst neskaidras. Ekspozīcijas kodolu sastāda avangarda mākslinieki – "robežpārkāpēji", kas atkāpjas no Korejas keramikas darināšanas kanoniem un pievēršas laikmetīgai pašizteiksmei.

Izstādes dalībnieki lieliski pārzina keramikas senās tradīcijas – pēta un analizē materiālus, tehnikas un darināšanas paņēmienus. Darba process eksperimentu gaitā pilnveidojas, paverot iespēju uz tradīciju paskatīties "citām acīm". Interpretējot vēsturisko mantojumu, rodas inovatīvi mākslinieciskie risinājumi, kas parāda jaunu attīstības virzienu Korejas keramikas vēstures un tradīciju kontekstā.

Izstāde Pašterapija apkopo 16 Korejas keramiķu 51 mākslas darbu. Tās ir gan vēsturisku atmiņu atsauces daudzfigūru kompozīcijās, gan oriģināli veidoti keramikas trauki, gan dekoratīvi priekšmeti, kas papildināti ar citu materiālu virsmu imitācijām, gan darbi ar teksta un negaidītu emodžiju iesaisti, kā arī komplicēti strukturētas instalācijas.

Izstāde Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiek Latvijas Keramikas biennāles programmā sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās keramikas centru un Kjongi Laikmetīgās keramikas mākslas muzeju Korejā.

 

Izstādē piedalās:

Pe Sedžins (Bae Sejin), Peka Džina (Baek Jin), Hana Egju (Hahn Aikyu), Džons Kvans (Jeong Kwan), Kims Džonboms (Kim Jeongbum), Kima Džonoka (Kim Jungok), Kima Ikjona (Kim Yikyung), Li Donha (Lee Dongha), Li Ninho (Lee Neungho), Oh Hjandžons (Oh Hyangjong), Oh Džesons (Oh Jeisung), Parks Džondžins (Park Jongjin), Li Sudžons (Ree Soojong), Jo Pjonuks (Yeo Byonguk), Ju Idžons (Yoo Euijeong), Juns Džonhuns (Yoon Junghoon).

 

Izstādes kuratori:

Lidži Čoja (Leeji Choi), kuratore / Kjongi Laikmetīgās keramikas mākslas muzejs, Koreja.

Valentīns Petjko, Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs / Rotko muzejs, Latvija.

Aivars Baranovskis, Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs / Rotko muzejs, Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja